2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

DK: Legyenek ingyenesek a balatoni strandok!

A Gyurcsány-párt szerint eljött az ideje annak, hogy lenyessék a Fidesz csápjait a Balatonról.

A Demokratikus Koalíció közleményben követeli, hogy legyenek ingyenesek a balatoni strandok. A párt szerint éppen ezért elkeserítő, hogy „a mai gyerekeknek szinte elképzelhetetlen egy balatoni nyaralás, hiszen az egekbe szökő árakat a legtöbb család már képtelen kigazdálkodni. Sok családnak elérhetetlen álom, hogy vonattal egy napra leruccanjon strandolni a tóhoz”.

Azt írják, hogy „ami régen mindenki számára elérhető kikapcsolódás volt, mára a kiváltságosok luxusa lett lezárt partszakaszokkal, fizetős strandokkal, több ezer forintos belépőkkel: Mészáros Lőrinc tihanyi strandjába például hatezer forintba kerül egy belépőjegy”. Úgy fogalmaznak, eljött az ideje annak, hogy lenyessék a Fidesz csápjait a Balatonról.

Mi, európai magyarok a 2022-es kormányváltás után vissza fogjuk adni az embereknek a Balatont, a Velencei-tavat és a Fertő-tavat, amire a fideszes elit magántulajdonként tekint, kerítéssel veszi körbe, lebetonozza, elhordja, majd belépőt kér érte. Ez nem fog már sokáig tartani, 2022 után véget vetünk közös természeti kincseink szétrablásának! – zárul a közlemény.

(MTI-OS)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató