2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Gyurcsány is leugrott a Kossuth térre, mert a "szerelem szabad"

Amikor a kormány galád módon úgy tesz, mintha bűn lenne szeretni, fel kell emelni a hangunkat – mondta Gyurcsány Ferenc útban haza Salgótarjánból. 

Közös tüntetést szervez hétfő este hat órától a Parlament elé az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Helsinki Bizottság, a Prizma Közösség, a Szivárványcsaládokért Alapítvány és a TASZ. A szervezetek „Propagandatörvény helyett elfogadást!” jelszóval tiltakoznak a pedofilellenes törvényjavaslat elfogadása ellen. Szerintük „a kormány a törvényjavaslattal igyekszik egybemosni gyerekekkel szemben elkövetett, megbocsáthatatlan bűnöket elkövetőket az LMBTQI közösség tagjaival”.

Gyurcsány Ferenc szerint is ezerféleképpen lehet ölelni és szerelembe esni. 

„Azt mondani, előírni, hogy nem lehet erről beszélni, nem oszthatjuk meg ezt a színes világot a gyermekeinkkel és ha 18 éves korukig valaki erről beszél az bűnt követ el, hát ez disznóság. Azt akarják, hogy ezek az ügyek legyenek itt majd, mint Oroszországban, és más helyeken, erről szól ez a választási kampány. Meg fognak ezért fizetni!” – mondta a DK elnöke, aki szerint ők nem mennek bele ebbe a csapdába és a DK bojkottálni fogja a szavazást és az egész napot, mert nem fogadják el, hogy „ez a kormány büntetőhadjáratot folytasson a szabad szerelemmel szemben”. 

 

 

Élő tudósításunk ide kattintva tekinthető meg, képes beszámolónk ide jattintva, és Bede Zsolt így alázta meg Szabó Tímeát.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató