2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Saját hírszolgálatot hozna létre a moslék

A központi stábot Kövesdi Péter, a Népszava korábbi munkatársa fogja vezetni.



 
Létrejöhet az ellenzéki médiumokat összehangoló hírszolgálat – írja a Népszava. A lap értesülései szerint a kezdeményezés – amelynek a hírek szerint a Gulyás Márton-féle Partizán, illetve a jobbikos N1TV is a stratégiai partnerre lehet – célja „ellenzéki települési orgánumok összehangolása a kormánypropagandával szemben”.

El akarnak jutni a „budapesti médiabuborékon túlra”

A Népszava cikkéből az is kiderül, hogy az ötlet állítólag Karácsony Gergely tanácsadóitól származik, de tavaly februárban Márki-Zay Péter is beszélt egy „ellenzéki MTI” létrehozásáról.

A kis létszámú központi stáb feladata az lenne, hogy összehangolja, és kiegészítse a résztvevő médiumok tartalmát. „A budapesti és nagyvárosi médiabuborékon túl szeretnénk eljutni azokhoz az emberekhez, akiknek a mára a kormányszócsővé vált megyei lapokon és a propagandát nyomató közmédián túl nem sok lehetőségük van másfajta hírekhez jutni” – nyilatkozta a Népszavának egy anonim forrás.

Népszavás a vezetők közt

A hírszolgálat stábjának a vezetője Kövesdi Péter lesz, aki jelenleg az Érd Médiacentrum ügyvezető főszerkesztője, korábban pedig a Népszava munkatársa volt. „Valóban felmerült már tavaly az ellenzéki önkormányzatok kommunikációs együttműködésének igénye. Ennek lényege, hogy az ő felületeiken keletkező különféle tartalmakat hogyan lehetne eljuttatni egyrészt az országos médiába, másrészt az ország másik végébe” – nyilatkozta a kezdeményezéssel kapcsolatban Kövesdi a Népszavának.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató