2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Cristiano Ronaldo: Bárcsak mindenhol olyan lenne, mint Budapesten

Cristiano Ronaldo és Fernando Santos válaszoltak az újságírók kérdéseire a keddi, Magyarország–Portugália Európa-bajnoki-mérkőzést megelőző online sajtótájékoztatón.
Szó volt a vírushelyzetről, a korábbi Eb-szereplésről és a magyar válogatott erősségeiről. 

Tökéletes dolog, bárcsak minden helyszínen telt ház lehetne. Ez egy nagyon jó dolog a nézőknek és a játékosoknak egyaránt, de sajnos nem mi döntünk erről. Ismerjük a járványhelyzetet, és tudjuk, hogy ez hatással van minden döntésre

– mondta Cristiano Ronaldo a budapesti telt házról. 



A portugálok legjobbja beszélt arról is, hogy elöl bármely poszton szívesen játszik, csak nyerjen a csapat, mert a győzelem a legfontosabb. Elmondta, hogy egy játékos legfontosabb tulajdonsága az alkalmazkodókészsége. 

Meglátjuk a meccs után – felelte arra a kérdésre, hogy a mostani vagy a 2016-os portugál válogatott-e az erősebb. – Nagyon koncentráltak vagyunk, csak erre a mérkőzésre fókuszálunk az elmúlt tíz-tizenkét napban. Nem ugyanaz a csapat, mint a 2016-os, ez egy fiatalabb felállás. Hatalmas lehetőség van bennünk, de csak a játék után tudjuk majd meg, hogy jobbak vagy rosszabbak vagyunk-e. Tudjuk, hogy a magyar válogatott felkészült csapat, de mi is készen állunk. Fókuszáltak leszünk és jól akarunk kezdeni.

Fernando Santos arról beszélt, hogy nem szabad alábecsülni a magyar válogatottat. Figyelte az utóbbi mérkőzéseinket, úgy véli, hogy a fő fegyverünk a hátulról indított támadások, megdicsérte a középpályásokat. Nem gondolja, hogy a magyarok a védekezésre fognak koncentrálni, Santos szerint sokkal inkább a támadást erőltetik majd.

KIEMELTE A SZURKOLÓK SZEREPÉT. ÚGY GONDOLJA, A MAGYAR VÁLOGATOTTNAK NAGYON JÓ SZURKOLÓTÁBORA VAN, AMELY AZ ELSŐ PERCTŐL AZ UTOLSÓIG 110 SZÁZALÉKON BUZDÍTJA A CSAPATOT.

A portugál kapitány úgy gondolja, minden esélyük megvan az Európa-bajnokság megnyerésére, talán több is, mint 2016-ban volt. De van hét-nyolc csapat legalább, amelyik szintén esélyes a győzelemre, és vannak még sötét lovak is, akik okozhatnak meglepetéseket. 

A portugál válogatott 15-én 18 órakor játszik a magyar válogatottal Budapesten, a Puskás Arénában. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató