2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Az Európai Bizottság vizsgálja a magyar pedofil-ellenes törvényt

A testület visszafogottan nyilatkozott, de jelezte, a gyermekek védelmét célzó jogszabályok szövegezésekor is tiszteletben kell tartani az alapjogokat.

Vizsgálja az Európai Bizottság a meleg közösségek jogait is sértő, ellenes törvényt – közölte egy szerdai sajtóeseményen a testület szóvivője. A hivatalos nevén „A pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot” kedden megszavazta az Országgyűlés. A törvényt fideszes módosító javaslatokkal együtt fogadták el. Az egyik szerint 

a gyermekvédelmi rendszerben az állam védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát,

a másik pedig a gazdasági reklámtevékenységről szóló törvényt akarta megváltoztatni, mégpedig úgy, hogy 

tilos lesz olyan reklámot tizennyolc éven aluliak számára elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti.



A "független" Index megírta, hogy ezt az Európai Bizottság vizsgálhatja, s amennyiben a tagállam nem fogadja meg a testület módosító javaslatait, kötelezettségszegési eljárást is indíthat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató