2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Gyalázat: karlendítő magyar szurkolókról hazudozik egy német szennyoldal

Náci csoport Budapesten - botrány: a magyar szurkolók Hitler tisztelgést mutatnak az Európa-bajnokságon - írja az Expressen.de.

A szurkolókról egy képet is közöltek:

A német lap szerint tegnap a Portugália - Magyarország mérkőzésen nem csak azért volt botrány, mert a koronavírus-járvány ellenére több mint 60000-en voltak jelen, hanem a szurkolók között több száz neonáci is volt, akik a 90 perc alatt többször karlendítettek. 

Ez egy "fekete blokk" volt a kapumögötti lelátón, amelyet a kamerák gyakran mutattak. Az Expressen nevű híroldal szerint a "rajongók" többsége olyan pólót viselt, amelyen a "Magyarország" vagy a "Kárpátok dandárja" felirat olvasható.

A lap szerint a "Kárpát brigád" (helyesen Carpathian Brigade" - a szerk.) "negatívan" szerepeltek a 2016-os Európa-bajnokságon.

Hozzátették, hogy a "túlnyomórészt jobboldali szélsőséges huligánok" hírhedt hada áll mögöttük, akik verekedéssel, pirotechnikai-akciókkal és rasszista gesztusokkal hívták fel magukra a figyelmet. Akárcsak akkor, néhány támogató most is őszintén megmutatta a "Hitler tisztelgését". 

Így zárták a hazug cikküket:

Valójában ellenséges csoportok tagjai alkotják ezt a magot, de összefogtak most Magyarország válogatottjáért.

Furcsa: Bár az olyan nagy versenyeken, mint az Európa-bajnokság, a jegyeket kiosztják és sorsolják, a "brigadisták" egy nagy fekete blokkban tudtak működni...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató