2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Undorító: Schiffer szerint alkotmányellenes a pedofiltörvény

Még mindig van lejjebb... elmélkedik a liberális megmondóember.

Kamu Geri ügyvédje szerint két ponton is alkotmányellenes az új pedofiltörvény: egyrészt a 14 és 18 év közötti személyeknél a szexuális irányultság közötti megkülönböztetés nem alátámasztható, másrészt a "népszerűsítés" nincs meghatározva, így nem felel meg a normavilágosságnak.

"A javaslat akkor járt volna el emberien és egyúttal alkotmányosan, ha világos definíciót ad arra, hogy mit ért homoszexualitás népszerűsítése alatt, ez így egy politikai lózung - mindenki politikai felfogása szerint értelmezheti -, a másik pedig, hogy világosan különbséget tesz a 14 és 18 év közöttiek valamint a 14 év alattiak között azzal, hogy szexuális felvilágosításra 14 és 18 év között is szükség van, és ott már nem megkerülhető a homoszexualitás kérdése sem" - fejtette ki az ügyvéd a Spirit Fm Aktuál című műsorában.

 Schiffer András szerint a pedofilok elleni törvénytervezet csak a Fidesz politikai trükkje. Erre utal szerinte az is, hogy utolsó pillanatban "nyomtak be" módosítót, ami - ahogy fogalmazott - nyíltan a homoszexuálisak, transzneműek ellen irányul. Az ügyvéd úgy véli, van a törvénytervezetnek olyan része, ami elfogadható, így például az, hogy 18 éven aluliak körében ne legyen nemváltó műtétek népszerűsítése, elvégezése.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató