2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A HVG megmarta Jakabot: Neki is szar az angolja, tolmácsra van szüksége

Jakab Péter és Karácsony Gergely ebben is fej fej mellett.- csapja le a labdát a HVG.


Hetek óta attól hangos a kormánymédia, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nem beszél angolul, nem válaszol külföldi újságírói kérdésekre. A főpolgármesternek saját bevallása szerint „hiperpasszív” angol nyelvtudása van, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen 2000-ben szerzett lektorátusi nyelvvizsgát.

Mivel a legfrissebb közvélemény-kutatási adatok alapján Karácsony és Jakab Péter Jobbik-elnök között dőlhet el az ellenzéki előválasztás, megkérdezték, Jakab hogy áll az angollal.

A politikus parlamenti oldalán annyi szerepel, hogy van egy középfokú, C típusú nyelvvizsgája. A hvg.hu-nak azt írta, klasszikus Rigó utca nyelvvizsgával rendelkezik.

A napi feladatok ellátásánál – a pontos megfogalmazás és az esetleges félreértések elkerülése érdekében – tolmács segítségével dolgozom.

Megkérdezték azt is, hogy boldogulna egy esetleges brüsszeli sajtótájékoztatón, mire azt írta: arra alaposan fel fog készülni.

A harmadik legnépszerűbb miniszterelnök-jelölt Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője, aki több nyelven is beszél, amit nem is titkol: miközben a kormánymédia Karácsonyt ekézte a hiányosságai miatt, Dobrev kiposztolta, hogy német és angol nyelven is adott interjút.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató