2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Jakab már magyarázkodik: Nem ítélek el senkit és nem is rekesztek ki senkit

„Az ellenzéki együttműködésnek az a legfőbb hozadéka, hogy legyőzni akarjuk egymást, hanem kiegészíteni. Az, aki ezt nem érti, nem érett meg a kormányváltásra”. Így reagált Jakab Péter a kritikákra, melyeket azóta kap ő és a pártja, hogy – míg az ellenzéki koalíció többi tagja el sem ment a szavazásra – a Jobbik támogatta a pedofilellenes törvényt, minden módosításával együtt.

A pártelnök Facebook-oldalán leszögezi: nem ítél el és nem rekeszt ki senkit se származása, se szexuális beállítottsága okán, és igenis szükségesnek tartja, hogy a gyermekek felvilágosítást kapjanak a hozzáértő szakemberektől a szexuális másságról. „Tudjanak róla, fogadják el. De nem értek egyet ennek a népszerűsítésével. Nagyon nem” – fogalmaz.

Jakab arra is rámutat: az ellenzéki összefogáson belül „nem lehet gond” az, hogy neki erről a kérdésről más véleménye van. „A Fideszben egy vélemény van, más nem lehet. Ők ilyenek. Egyhangúak. A rezsimek már csak ilyenek. Az ellenzék nem akar ilyen lenni. Mi egységesek vagyunk, de nem egyhangúak. Egységesek vagyunk, mégis sokszínűek. Ne ijedjünk meg ettől, kiváltképp, ha sokszínű, sokhangú Magyarországot szeretnénk, és nem olyat, ahol csak egy vélemény az elfogadott, a többit meg gyűlölni kell. Mert a mostani Orbán-rendszer épp ilyen. Mi pedig nem folytatni akarjuk, hanem lebontani” – vélekedik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató