2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Összefogtak a jobbikosok és a szocialisták - az áruló Szaszi büszke a nagy összefogásra

Egymás után jelentik be az ellenzéki pártok egymás jelöltjeinek a támogatását. A Jobbik és az MSZP-Párbeszéd 19 egyéni választókörzetben támogatja egymást.

A Jobbik 9 helyen támogatja az MSZP-Párbeszéd jelöltjét az előválasztáson, míg fordítva 10 helyen. A Jobbik vidéken Bács-Kiskun megye 2. választókörzetében, (Kecskeméten), Baranya 1-ben (Pécsen). valamint Jászberényben, Jász-Nagykun-Szolnok megye 2. számú választókörzetében ajánlja az MSZP-P jelöltjeit. Budapesten Zuglóban a Jobbik az MSZP-s Tóth Csabát támogatja, ezen felül XX. kerületben (Budapest 16-os számú egyéni választókörzete), III. kerületben ( Budapest 10-es számú egyéni választókörzete) valamint a XVIII.kerületben támogatja a Jobbik az MSZP jelöltjeit. Pest megye 10. (Monor) és 5. (Dunakeszi) egyéni választókörzetében is MSZP-P jelöltet ajánl a Jobbik maga helyett.



Az MSZP-P 10 helyen javasolja a Jobbikot: Bács-Kiskun megye 1-es számú választókörzetében, Somogy megye 4-ben és 3-ban(Siófok és Marcali), Hajdú-Bihar megye 6-ben (Polgár), Győr 5-ben (Mosonmagyaróvor), Baranya 3-ban (Mohács), Jász-Nagykun-Szolnok 3-ben (Karcag), Tolna 3-ban (Paks), valamint Peste megye 4-ben és 8-ban (Vác és Szigetszentmiklós).

A lista kapcsán Szabó Gábor, a Jobbik országos választmányának elnöke​ elmondta, hogy az megfelel a valóságnak

"A Jobbik már eddig is nyíltan felvállalta, hogy nem minden választókerületben állít saját pártos jelöltet, ha úgy érzi, hogy egy másik jelölő szervezet jelöltje alkalmasabb a sajátjánál. Ennek szellemében kötöttünk megállapodást az LMP-vel, a Momentummal, a DK-val és az MSZP-Párbeszéddel is, és hasonlót tervezünk az Új Világ Néppárttal is"

- írta válaszában Szabó Gábor.

"A küldött lista pontos, az abban szereplő MSZP-s vagy párbeszédes jelöltek támogatását vagy már rég bejelentette a Jobbik, vagy a következő napokban fogja ezt megtenni, s ugyanez igaz az MSZP-P-re, a listában szereplő jobbikos jelölteket vagy már nyilvánosan a támogatásukról biztosították, vagy a napokban fogják ezt megtenni" -erősítette meg a nemzeti oldal egyik nagy árulója, Szabó "Szaszi" Gábor.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató