2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Niedermüller ismét el akarja venni a diákoktól a zeneiskola épületét

Nem tartja be azt ígéretét az erzsébetvárosi önkormányzat, amely szerint a Molnár Antal Zeneiskola ingyen használhatja a Damjanich utcai felújított épületet. Az önkormányzat a tankerületet okolja, hogy nem akarnak fizetni, ezzel szemben a korábbi megállapodás úgy szólt, hogy nem is kell. A Niedermüller Péter (DK) vezette helyhatóság ezért felajánlotta az épületet másnak–írja a Magyar Nemzet.

Az Erzsébetváros Hírei önkormányzati oldal beszámolója szerint a Damjanich utca 4. szám alatti épület bérleti jogára kiírt pályázatot a Belső-pesti Tankerületi Központ nyerte meg, amely saját irodái mellett a Molnár Antal Zeneiskola elhelyezésére vállalt kötelezettséget az épületben. Azt írták, Erzsébetváros önkormányzata az eredményhirdetés után mindent megtett annak érdekében, hogy a bérleti szerződést aláírhassák, és a zeneiskola beköltözhessen az ingatlanba.

INGYENES HASZNÁLATOT ÍGÉRTEK AZ ISKOLÁNAK

A tankerület június 17-én kelt levelében arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy nem kívánnak bérleti díjat fizetni. Indoklásként egy olyan törvényre hivatkoznak, amely rájuk, illetve erre az ingatlanra nem vonatkozik az önkormányzati lap szerint. Közölték: a pályázati kiírásnak megfelelően a Gyurcsány-párti polgármester által irányított önkormányzat felvette a kapcsolatot a pályázat második helyezettjével, ezáltal viszont semmibe veszi az önkormányzat saját korábbi ígéretét, amely szerint a zeneiskola ingyen használhatja az épületet. Mint ismert: Niedermüller korábban már egyszer elvette a zeneiskolától a nekik felújított épületet, és átadta azt az SZFE Egyesületnek.

A korábbi fideszes vezetés a zeneiskolával egyeztetve úgy alakította ki a helyiségeket, hogy minden a zeneiskola igénye szerint valósuljon meg. A korábbi döntés arról szólt, hogy ingyen kapták volna meg az épületet, most pedig majd havi több millió forintot kell fizetni az iskola fenntartójának

– mutatott rá a lap érdeklődésére reagálva Bajkai István országgyűlési képviselő.

Forrás: MNO, PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató