2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Seattle-i Pride: a fehér embereknek "jóvátételi díjat" kell fizetniük a részvételért

"Jóvátételi díjat" szednek a fehér emberektől a Seattle-i Pride rendezvényen - írja a Newsweek.com.

A "fehéreknek és bűntársaiknak" 10 és 50 dollár közötti összeget kell fizetniük a TAKING B[L]ACK PRIDE rendezvényen az esemény oldala szerint.

A Trans Women of Color Solidarity Network a Queer the Landdel együttműködve szervezi a rendezvényt. Az esemény nem kapcsolódik a Seattle Pride-hoz, amely idén minden rendezvényét virtuálisan rendezi meg - mondta a Newsweek-nek a Seattle Pride szóvivője.

Az eseményt kifejezetten az LMBTQ-közösség fekete és barna bőrű tagjai számára tartják, és "középpontba állítják, kiemelten kezelik és értékelik" őket. A fehér résztvevőknek fizetendő jóvátételi díjjal a szervezők azt szeretnék elérni, hogy a kisebbségi LMBTQ résztvevők számára ingyenes maradjon a rendezvény - olvasható az esemény oldalán.

A Capitol Hill Pride szervezői "fordított rasszizmusra" hivatkozva kérték a Seattle-i Emberi Jogi Bizottságot, hogy vizsgálja meg a helyzetet. A bizottság a Twitteren közzétett nyilatkozatában mérlegelte a rendezvény jogszerűségét.

"A fekete transz és queer emberek az LMBTQIA2S+ közösséggel együtt a leginkább marginalizált és üldözött emberek közé tartoznak. Gyakran nem csak a cisz-heteronormatív közösség, hanem a queer közösségen belül is szégyenkezéssel szembesülnek. Azzal, hogy az eseményt ingyenessé teszik a fekete queer közösség számára, a szervezők olyan szívességet tesznek, ami oly ritkán adatik meg; azzal, hogy ingyenes és biztonságos teret biztosítanak az öröm kifejezésére, a történet megosztására és a közösségben való létezésre."


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató