2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Több német stadion is szivárványba borul, hogy így tiltakozzon az UEFA döntése ellen

A tiltakozás mellett így akarnak kiállni a "sokszínűség és a tolerancia" mellett, azok akik nem toleránsak hazánkkal szemben. A német LMBTQ-szövetségek szivárványos zászlót osztanak majd a stadion környékén.

Az UEFA megtiltotta, hogy szivárványos stadionban tartsák a szerdai német–magyar mérkőzést. A kérést a polgármester adta be a városi tanács nevében, München a múlt héten kedden Magyarországon elfogadott pedofilok ellen irányuló törvény ellen protestált volna a stadion világításával.

Arra hivatkozva, hogy nem kívánnak belefolyni az ügybe, a kérést az UEFA elutasította.

A német LMBTQ-​szövetség, az LSVD az UEFA döntése ellenére is azt kérte a stadion üzemeltetőitől és az FC Bayerntől, hogy szerdán világítsák ki a stadiont. Markus Apel, az LSVD Bavaria igazgatósági tagja úgy véli, példát kell mutatni, és bízik abban, hogy az üzemeltetők vagy a stadion tulajdonosai valamilyen módon ellenzik majd az UEFA döntését. "Az UEFA világosan megmutatta, melyik oldalon áll. Nem azok mellett, akik a sokszínű és tisztességes társadalomért kampányolnak, hanem azok mellett, akik korlátozzák a sokszínűséget és meg akarják fosztani az embereket a jogaiktól" – tette hozzá.

Az UEFA döntésére reagálva több német stadion is közölte, hogy ők bizony kivilágítják magukat szerda estére.

A berlini Olympiastadion nemrég a Twitteren jelentette be, hogy a mérkőzés idejére szivárványos kivilágítást kap majd az épület. "Ami a toleranciát és az emberi jogokat illeti, ott leszünk – holnap, 21 órától" – írták.

A kölni RheinEnergieStadion is csatlakozott az akcióhoz, az oszlopaik szerda este szivárványszínben pompáznak majd.

A Deutsche Bank Park is bekapcsolja a díszkivilágítást a mérkőzés idejére.

És a Wolfsburg városában található Volkswagen Arena is megmutatta, hogy néz majd ki szerdán:

Mindeközben a Budapest Pride a Facebookon arról írt, hogy a müncheni LMBTQ szervezetek óriási akcióval készülnek, 11 ezer darab szivárványzászlót fognak kiosztani a stadionban és környékén.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató