2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Trump szerint a kritikai fajelmélet tanítása nemzeti öngyilkosság

Véleménycikkben kritizálta Biden elnök oktatáspolitikáját Donald Trump. A volt elnök kifejtette, hogy a gyermekek szélsőséges ideológiákra való oktatása erkölcstelen, és egyben a nemzeti öngyilkosság programja, amit Biden elnök teljes mértékben támogat. Az etnikai alapon megosztott társadalom felépítésére Donald Trump szerint a legjobb példa a Biden-kabinet legújabb terve, amivel az iskolai tananyagba illesztenék be a szerinte leginkább Amerika-ellenes elméletet, a kritikai fajelméletet.

Az Egyesült Államokat támadó baloldal a történelmünket, a kultúránkat és a hagyományainkat is a lehető legnegatívabban ábrázolja évtizedek óta. Ennek folyományaként az elmúlt években ezen természetellenes erőfeszítés részeként elkezdték azt tanítani a gyermekeknek, hogy a történelmünk gonosz ugyanúgy, ahogy minden amerikai. Az új tanterv célja az agymosás az egész országban, a kritikai fajelmélet néven ismert baloldali dogmával. Ahelyett, hogy segítenénk a fiataloknak felfedezni, hogy az Egyesült Államok történelme a legtoleránsabb és legnagyobb nemzet öröksége, arra tanítják őket, hogy Amerika rendszerszintűen gonosz, tele van gyűlölettel és rosszindulattal – írja az Egyesült Államok 45. elnöke. Donald Trump szerint a gyermekek szélsőséges ideológiákra való oktatása erkölcstelen, és egyben a nemzeti öngyilkosság programja, amit Biden elnök teljes mértékben támogat. A volt elnök írásában javaslatokat tett arra vonatkozóan, hogy miként lehetne megállítani ezen veszélyes ideológia terjedését, és azt is elmondta, hogy mit tehet egy szülő a gyermekei megóvása érdekében.

 
HAZAFIAS ÉS AMERIKA-BARÁT OKTATÁST SZORGALMAZ TRUMP

Trump szerint minden állami törvényhozó szervnek meg kell tiltania, hogy iskolákban vagy munkahelyeken állami forrásokból lehessen olyan elméletet tanítani, amely eredendően megsérti a már hatályos diszkrimináció-ellenes törvényeket. Ilyen tilalom bevezetése érdekében már Floridában, Texasban, Észak-Karolinában és Oklahomában is tettek lépéseket, de a volt elnök szerint ilyen jogszabályi tilalmat szövetségi szinten is be kellene vezetnie a kongresszusnak.

 
Második lépésként, minden államnak létre kellene hoznia egy bizottságot, amely megvizsgálja a tanterveket, és megbizonyosodik róla, hogy a diákok hazafias és Amerika-barát oktatásban részesülnek, illetve nem tanítják nekik, hogy Amerika egy gonosz, romlott nemzet.

Trump szerint a harmadik lépésben az összes óratervet a szülők rendelkezésére kell bocsátani annak érdekében, hogy pontosan tudják, mit tanulnak a gyermekeik. Emellett minden kiadványt, cikket és olvasmányt, amiből a gyerekek tanulnak, fel kell tenni egy online portálra.

Negyedik lépésben Trump szerint a szülőknek is szervezkednie kell minden iskolai körzetben annak érdekében, hogy a diákok a demokraták által támogatott Action Civics program keretében ne tanulhassanak semmilyen baloldali és Amerika-ellenes tananyagot.

A KORMÁNYNAK NINCS JOGA KIMOSNI A GYEREKEK AGYÁT A VOLT ELNÖK SZERINT

Ötödik fontos pontként a volt elnök indítványozza, hogy minden olyan szülő, aki kifogásolja a tananyagot, amit a gyermekének tanítanak, lehetőséget kapjon arra, hogy egy másik iskolába vigye át a gyermekét, mivel a kormánynak nincs joga a szülők akarata ellenére kimosni a gyerekek agyát. Emellett az államoknak vissza kell venniük az oktatási intézmények, és a testületek irányítását annak érdekében, hogy ne lehessen tovább radikalizálni a tanárokat. Az államoknak emellett meg kellene bizonyosodniuk arról, hogy a tanárok nem radikalizálódtak, illetve tudják, miként kelthetnek szeretetet Amerika iránt.

Hogy világos legyen, nemzetünk tanárainak elsöprő többsége a legönzetlenebb és legcsodálatosabb emberek közül kerül ki, de sokszor sajnos nincsenek tisztában azzal, hogy a baloldali ideológia miként befolyásolta őket

– tette hozzá.

Végül pedig Trump szerint meg kellene szüntetni azt a szövetségi szintű törvényt, amelynek az volt a feladata, hogy megvédje a tanárokat és az iskolákat az indokolatlan politikai befolyástól, mivel a gyermekeket a saját országuktól elidegenítő pedagógusokat nem lenne szabad ilyen védelem alá venni, hanem engedni kell, hogy a tanítás helyett politikai aktivistaként folytathassák a karrierüket.

A szélsőséges ideológia terjedése érdekében a radikálisok fel akarják számolni az Alkotmányhoz és a Függetlenségi Nyilatkozathoz való kötődésünket, illetve az amerikai identitást. A baloldal tudja, hogy ha fel tudják számolni a nemzeti emlékezetünket, akkor megszerezhetik a teljes irányítást, amire vágynak

– hangsúlyozta Trump.

Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató