2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Orbán Viktor visszaszólt: az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes

Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a tizennyolc éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz – áll Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozatában.

Ursula von der Leyen szerdán a közösségi oldalán azt írta: Ez a magyar törvénytervezet szégyenletes. Nem csak szexuális irányultság alapján diszkriminál, hanem az EU alapvető értékeivel is szembe megy. Ebben nincs kompromisszum. Orbán Viktor szerint az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert a magyar törvény az Európai Unió Alapjogi Chartájának 14. cikk, 3. bekezdésén nyugszik. A charta e rendelkezése értelmében a szülők azon jogát, hogy gyermekeik számára vallási, világnézeti vagy pedagógiai meggyőződésüknek megfelelő nevelést biztosítsanak, tiszteletben kell tartani.

A magyar miniszterelnök hozzátette:

a bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert elfogulatlan vizsgálat nélkül tesz közzé elfogult, politikai véleményt.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató