2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Futball Eb: benyalt a muszlimoknak a Heineken

Többé nem kerül Heineken a muszlim játékosok elé az Eb-n

Az UEFA nem szeretné, ha a játékosok elpakolnák a szponzorok italait, de a vallási okokat tiszteletben tartják.



 
Cristiano Ronaldo eltette a Coca-Colát maga elől a magyar meccs előtti sajtótájékoztatón, és azt mondta, inkább vizet iszik. Ez után a franciák világklasszisa, Paul Pogba az előtte lévő Heineken sörösüveget tette arrébb egy sajtótájékoztatón.

Az UEFA az esetek után emlékeztette a játékosokat, hogy mennyire fontosak a szponzori együttműködések, de az ilyen eseteket közvetlenül biztosan nem fogják vizsgálni és büntetni, az ugyanis a nemzeti válogatottakat menedzselő tagszövetségek felelőssége. Az azonban előfordulhat, hogy ha még több renitens üvegpakolás lesz, akkor az UEFA a nemzeti szövetségekkel együtt léphet, aminek könnyen lehet bírság a vége. Azt azonban a szervezők minden esetben elfogadják, hogy ha valaki vallási okokból utasítja vissza a szponzoritalokat. 

A Forbes szerint most minden csapatot megkeresi a Heineken, hogy megkérdezzék, van-e olyan játékosuk, aki vallási okokból ellenzi az alkoholmentes sörük megjelenését. A muszlimok hite szerint az ital annak ellenére is tiltott, hogy nincs benne alkohol, mert ugyanolyan módon gyártják, mint az alkoholos sört.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató