2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Elkezdődött a Pride-hónap: programokat hirdettek a több városban is

Mint ismert, felvonták a szivárványos zászlót Újbudán és a Városházán, illetve Tordai akciózott a "Fehér háznál", de kikerült a lobogójuk az Amerikai Nagykövetségre.

Szegeden már tegnap elkedtek hergelni az LMBTQ(P) aktivisták, ott egy hazafi tépte le a lobogójukat.

Most bejelentették, hogy milyen programok lesznek az országban.

Senkit nem érdekel a vergődésük, csináljanak magukkal azt, amit csak akarnak, de minket és a gyerekeket ne kényszerítsenek rá az aberrációjukra! Ez már rég nem az elfogadáról szól, senkinek sem esik baja ebben az országban, nem ér atrocitás egyetlen homoszexuálist sem. A magyar emberek elfogadták, és felfogták, hogy vannak a "mások".

Hozzá kell tenni, hogy azzal is csak maguknak ártanak, ha erőszakosan nyomulnak az LMBTQ(P)-lobbival.  Tibi atya is megírta, hogy túl sok, amit művelnek... 

A pedofil-ellenes törvény ellenére is elindult és szivárványszínben pompázik a június 25-től július 25-ig tartó 26. Budapest Pride Fesztivál - írja a HVG és bemutatja az eseményeket: 

Az örökbefogadás másik oldala – Kerekasztal beszélgetés az Aurórában, 2021. június 26. 18:00

A magyar kormány márciusban gyakorlatilag ellehetetlenítette a meleg párok örökbefogadását, a fesztivál szervezői azonban továbbra is úgy gondolják: nem lenne szabad feláldozni a legsérülékenyebb gyerekeket az ideológiai harc oltárán. „Épp ellenkezőleg, meg kell becsülni az őket örökbefogadni szándékozó embereket, és támogatni a gyereket és az örökbefogadó szülőt ebben a nehéz folyamatban” – írják a program összefoglalójában. A beszélgetésen ezt a témát járják körül Révész Magda gyermekvédelmi szakemberrel és Mészáros György örökbefogadó szülővel.

Anyáim története Debrecenben, 2021. június 27. 16:00

„Nem akartuk ezt az országot homofóbnak lefesteni, mert nem tartjuk annak. Amikor külföldi workshopokon próbáltak minket beletolni ebbe, ott is nagyon erősen mondtuk, hogy Magyarország nem ez” – nyilatkozta Dér Asia és Haragonics Sára, amikor új dokumentumfilmjükről, az Anyáim történetéről kérdeztük őket. 2021 márciusától ugyan törvénnyel akadályozza a magyar kormány, hogy az azonos nemű párok egyedülállóként – de a folyamat alatt közös részvétellel – fogadjanak örökbe, előtte viszont többen is éltek ezzel a lehetőséggel, köztük Virág és barátnője, Nóra is. A film az ő örökbefogadás-történetüket követi, ezt pedig a fesztivál keretein belül most Debrecenben is meg lehet nézni. A belépés ingyenes, de az eseményen becsületkassza formájában adománygyűjtés lesz.

33. § - Hogyan tovább? Kerekasztal-beszélgetés a MagNetben, 2021. július 02. 18:00

Már több mint egy éve rendezetlen a magyarországi transz emberek helyzete, hiszen a 33. paragrafusnak köszönhetően még mindig nem kaphatnak a nemüknek megfelelő iratokat. A kerekasztal-beszélgetésen többek között azokra a kérdésekre keresik a választ a szervezők, hogy

Milyen hatással van a törvény a transz emberek mindennapi életére?
Milyen lépések történtek eddig a 33. § elleni küzdelemben?
Milyen eredmények születtek?
Mik a következő lépések? Milyen döntések várhatók?

Aszex Workshop a Szabadság téren, 2021. július 07. 18:00

Ha valaki többet szeretne tudni az aszexualitásról, vagy jó társaságban szeretne piknikezni, annak tökéletes program lesz a Magyar Aszexuális Közösség eseménye, amely egyórás beszélgetéssel kezdődik, utána pedig kötetlen piknikezéssel várnak mindenkit a szervezők.

Családi nap Pécsen, a Civil Közösségek Házában, 2021. július 10. 14:00

Pécsen is zajlik a Pride, a július 10-i eseményük központi témája pedig a család. A rendezvény leírásában az áll, hogy a felnőttek kerekasztal beszélgetésen vehetnek részt, amely főleg a szülőkre fókuszál, a kisebb gyerekek koncertet, meséket hallgathatnak, a nagyobbak szabadulószobát próbálhatnak ki, kvízen vehetnek részt, vagy elmélyülhetnek az emberi jogi párbeszéd alapjaiban. „Amellett, hogy a lehető legtöbb nézőpontból szeretnénk rálátni a család társadalmi szerepére, ezen az eseményen LMBTI és nem LMBTI emberek, családok együtt töltenek egy tartalmas délutánt, mely nem a különbségekre, hanem a hasonlóságokra irányítja a figyelmet. A nagyszülőket se felejtsétek otthon” – írják.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató