2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Luxemburgi külügyminiszter: Orbán Viktor nem való Európába

Jean Asselborn szerint Uniónak össze kell fognia, hogy politikailag teljesen elszigetelődjön a magyar kormányfő.

 


A kommunista Népszava vasárnapi nemzetközi sajtószemléjében olvashatóak Jean Asselborn szavai, amelyek elsődleges forrása a Kurier című osztrák lap.

A luxemburgi külügyminiszter fenntartja véleményét, miszerint Orbán Viktor nem való Európába, de ő ezt már a menekültválság óta mondja. Asselborn megjegyezte: pontosan tudja, hogy a magyarokat nem lehet kizárni az Unióból, de itt nem is a népről van szó. Az Uniónak azonban össze kell fognia, és ez már meg is indult, mármint hogy politikailag teljesen elszigetelődjön a kormányfő. Közben pedig reménykedik, hogy a jogászok megtalálják a kellő eszközt a Fidesz ellen.

Ezzel arra utalt, hogy a Bizottság előkészületeket tett a kötelezettségszegési eljárás megindítására. Levelet küldött Budapestre, kifejtve benne, hogy Budapest megsérti az EU értékeit. A magyar fél pedig válaszol, ha úgy látja jónak. Ám utána érkezik az újabb üzenet, amely azt tartalmazza, hogy ha nem változik semmi, akkor az ügy az Európai Bíróság előtt köt ki. Asselborn reméli, hogy a testület lesz annyira bölcs és helyes döntést fog hozni.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató