2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Az UEFA kitiltotta a szivárványos zászlót a Puskás Arénából

Vasárnap délután a Hollandia–Csehország nyolcaddöntő mérkőzéssel búcsúzik a Puskás Aréna az idei labdarúgó-Európa-bajnokságtól. A mérkőzés előtt számos holland szurkoló érkezett Budapestre szivárványos zászlókkal, azonban az UEFA utasítására a stadion és a szurkolói zóna előtt kötelesek leadni azokat.


A hírről elsőként a holland nyelvű AD napilap tudósított, miszerint szurkolóikat arra utasítják Budapesten a Puskás Aréna és a hivatalos szurkolói zóna rendezői, hogy belépésnél adják le szivárványszínű zászlóikat. A holland szurkolók tiltakozásukat próbálták kifejezni egy nemrégiben Magyarországon elfogadott, melegellenesnek tartott törvény ellen. 

Az információt azóta a Holland Labdarúgó-szövetség is megerősítette, az UEFA tájékoztatása alapján a stadion és szurkolói zóna területére kizárólag a résztvevő országok színeivel rendelkező zászlók vihetők be.

A LAP INFORMÁCIÓI SZERINT TÖBB HOLLAND DRUKKER IS KONFLIKTUSBA KERÜLT A MAGYAR RENDEZŐKKEL, MIKOR MEGTAGADTÁK BELÉPÉSÜKET SZIVÁRVÁNYOS ZÁSZLÓIK MIATT. 
 

Az UEFA intézkedéseiket illetően az elmúlt napokban rengeteg kritikát kapott a futballvilágtól. Az egyik legnagyobb port kavart döntés a szövetség részéről az volt, mikor München városa hivatalosan kérte az UEFA-t, hogy a német–magyar mérkőzésen szivárvány színekben világíthassák meg az Allianz Arenát, azonban a város erre nem kapott engedélyt. 

A Hollandia–Csehország nyolcaddöntő mérkőzés 18 órától kezdődik a Puskás Arénában, mellyel Budapest rendezőként búcsúzik a kontinenstornától.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató