2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Schiffer: Ez már nem a homoszexuálisokról szól

A nagy vállalatok kihasználják az LMBTQ-propaganda nyújtotta lehetőségeket

Élesen kifakadt Schiffer András, az LMP alapítója közösségi oldalán, miután a labdarúgó Európa-bajnokságon is megjelent az LMBTQ-propaganda.

Ez a történet régen nem a melegek egyenjogúságáról és még kevésbé a fociról szól

– fejezte ki ellenérzését.

Mint ismeretes: az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) jóváhagyta, hogy Európa-bajnokság hátralévő meccsein LMBTQ-témájú, szivárványos hirdetések jelenjenek meg a pálya szélén lévő reklámtáblákon. Ezzel a lehetőséggel több nagyvállalat is élt, így a Volkswagen, a Heineken, a Booking.com és a JustEat reklámjai is szivárványszínben jelentek meg a szombati mérkőzések alatt.

Az LMBTQ-propagandát népszerűsítő hirdetések a ma délutáni Hollandia–Csehország mérkőzésen is láthatóak voltak, amit a budapesti Puskás Arénában rendeztek.

Schiffer András azon a véleményen van, hogy az Eb-n szponzorként megjelenő cégek érzékenyítés címén birtokba veszik a politikai nyilvánosságot az egész világon.

Ők még ott is hirdethetnek politikai üzeneteket, ahol pártoknak, politikai mozgalmaknak tilos

– hangsúlyozta.

Említésre méltó, hogy korábban az egykori LMP-s politikus rosszallását fejezte ki a parlament döntésével kapcsolatban, miszerint elfogadták a gyermekek védelme érdekében hozott törvényt, ami egyúttal gátat szab annak, hogy kiskorúaknak LMBTQ témájú előadásokat tartsanak különböző szervezetek. Véleménye szerint a kormányoldal nem definiálja, mit tekint a homoszexualitás népszerűsítésének, emiatt alaptörvény-ellenes a jogszabály.

Mint tudvalevő: Magyarország ellen heves támadást indítottak, amiért az Országgyűlés elfogadta a pedofilellenes törvénycsomagot. Ursula von der Leyen szégyenteljesnek nevezte a magyar jogszabályt, míg Mark Rutte, holland miniszterelnök szerint „térdre kell kényszeríteni Magyarországot”. Emellett

München városának vezetése azt akarta elérni, hogy a szerdán rendezett Németország–Magyarország Eb-mérkőzésen szivárványszínnel kivilágított stadion fogadja a magyar válogatottat,
tiltakozásuk jeléül, azonban az UEFA ezt a döntést akkor még megtiltotta az akció politikai felhangja miatt.

Forrás: Magyar Nemzet

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató