2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Útidíjat és újabb kerékpársávot akar a mérhetetlen LMP

A párt szerint jó ötlet lenne a Soroksári útra, az Üllői útra és a Váci útra is kerékpársávokat festeni.


 
Az LMP társelnöke Kanász-Nagy Máté és Ferenczi István, a párt budapesti szervezetének elnöke sajtótájékoztatót tartottak és elmondták, hogy szükség lenne szennyezés és használat alapú útdíjra, valamint többek között a Soroksári út, Üllői út és Váci úton is szükség lenne kerékpársávra.

„Azt szeretnénk üzenni mindenkinek, akinek elege van a fővárosi dugókból, hogy van megoldás: ez a kerékpáros közlekedés”

– jelentette ki Kanász-Nagy. A politikus emellett hozzátette, hogy ezt a megoldást ajánlják Hollik Istvánnak, a Fidesz politikusának is, aki szerinte az „autólobbit” képviseli.

„Amióta a Körúton kerékpársáv van, feleakkora dugók vannak, kettő helyett most már csak egy sávban állnak a kocsik és a másikban lehet haladni” – értékelte Ferenczi István a budapesti közlekedés helyzetét. A politikus hozzátette: „Vannak még hiányosságok, itt a Szent István körúton még nem valósult meg a kerékpársáv úgyhogy azt kérjük a Főváros vezetésétől, a tervezektől, hogy ezt is oldják meg”. Emellett kilátásba helyezte, hogy kerékpárutakat kellene felfesteni a nagy sugárutakra is, például a Soroksári útra, az Üllői útra, vagy a Váci útra.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató