2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Németh Szilárd: “az Európai Unión kívül van élet”

“Az Európai Unión kívül van élet” - jelentette ki a honvédelmi államtitkár, a Fidesz alelnöke a Bayer show-ban, de hozzátette, ő Európai Unió párti.

Németh Szilárd azt is kijelentette:

az Európai Bizottság a Soros-tervet hajtja végre.

Nagyszerű teljesítmény volt, ezek a fiúk igazi hősök voltak - mondta Németh Szilárd a Hír Tv Bayer Show című műsorában, a múlt szerdai magyar-német müncheni EB-mérkőzésről, “a meccsről”, ahol a magyar csapat bravúros játékkal ért el 2-2-es döntetlent.

“Az kit érdekel?”

- vetette közbe Németh Szilárd, amikor a műsorvezető Bayer Zsolt felvetette, hogy a Momentum egyik képviselője azt est hősének azt a férfit nevezte a Facebook-oldalán, aki a magyar himnusz alatt szivárvány szinű zászlóval berohant a pályára.

Németh Szilárd erre azt mondta, hogy ez szimbolikusan kapcsolódik az egészhez, és ő a provokációnál többet lát benne. Főleg azok után, hogy ott a meccsen egy magyar szurkoló, “ahogy egy magyar szurkolónak fel kell öltözni”, egy kis szivárványos zászlót lógatott a kezében a meccsen. “Ez ugye nemcsak egy egyszerű provokációról szól, vagy arról, hogy a sportról elterelni a figyelmet, hanem megosztani a magyarokat” - mondta a honvédelmi államtitkár, aki szerint “annyira meg vannak tőlünk ijedve ezek ott, hogy mindenben a megosztást fogják keresni”. Ezt majd be fogják dobni folyamatosan, emellett kell majd mindenkinek érvelni, ellenérvelni.

“Hogy erről szóljon az egész, ne a nagyszerű meccsről. Gondoljunk bele, hogy a meccs mit jelentett. A Puskásban 50 ezer torokból zeng a magyar himnusz, meg a hajrá magyarok. Ezt meg kell nyírni, meg kell osztani. Ez egy nagyon kemény hadviselés ellenünk, hibrid hadviselésnek hívják” - magyarázta Németh Szilárd. Ha mi észnél vagyunk, akkor ez nem sikerülhet. “Márpedig mi észnél vagyunk” - mondta.

Arra, hogy a holland Mark Rutte szerint a magyarokat térdre kell kényszeríteni és ki kell rakni az Unióból, a pedofilellenes törvény miatt, Németh Szilárd azzal reagált: eleve onnan kell kiindulni, hogy az Európai Unióról beszélünk, ők pedig “Európáznak”. Rutte kijelentése nagy vihart kavart, azt Orbán Viktor videóval üzent vissza a holland miniszterelnöknek, Varga Judit és mások is visszautasították.

“Az Európai Unión kívül van élet”

- jelentette ki a honvédelmi államtitkár, de azonnal hozzá is tette: “bocsánat, nehogy ezt valaki úgy fordítsa le, hogy én azt mondtam, hogy menjünk, hagyjuk ott. Én Európai Unió párti vagyok és azt hiszem, az ország nagy része is Európai Unió párti”.

De mint mondta, Európa egy kulturális örökség, egy földrész, ami az ókori görög demokrácián, a római jogon és a kereszténységen alapul. “Ez nem az Európai Unió. Az EU az egy gazdasági egység, ha jól tudom” - mondta, hozzátéve, hogy ezért is jött létre.

“Ki hogy szaladgál szivárványos zászlóval...”

Most ők magukat kinevezik európainak, és amit ott kitalálnak Brüsszelben a bürokraták és elvonják az egész szereplési lehetőséget, és a jogi lehetőséget a nemzetállamoktól, “az lesz maga az európai”. És aki ebben nem akar részt venni, mert látja, hogy ez egy zsákutca - Európa gazdaságilag szorul vissza minden téren, már nem versenyképes Amerikával, Kínával, de jönnek fel az indiaiak, Brazilok, a fekete Afrikáról nem is beszélve, Etiópia is “baromira fejlődik” - jegyezte meg Németh Szilárd, aki szerint mindez nem számít,

“hanem az számít, ki hogy szaladgál bizonyos színű zászlókkal. És ezért akarnak térdre kényszeríteni,

Európa legsikeredebb országát, “amelyik megmutatta azt, hogy a koronavírus idején hogy kell viselkedni? - vetette fel, megjegyezve, hogy mind a három fázisát a koronavírusnak megvívtuk, megnyertük - állította. “Minket kell kipenderíteni, minket kell letérdeltetni?” - kérdezett vissza.

“Akár az antant, akár Oroszország, akár az Egyesült Államok...”

Ők meghatározták azt, hogy ők akarnak diktálni, élni, “az maga az európaiság. Ezért mi ebben nem tudunk részt venni, nem vehetünk részt ebben. Ki akarnak zárni minket, egy nagy színjátékkal” - magyarázta Németh Szilárd. A tiszteletről pedig azt mondta, az a tisztelet, hogy elfogadják, hogy Európában vannak nemzetek, és saját magukat meghatározhatják. Az unió mindig akkor volt erős, ha erős nemzetekből állt össze. Ha egy nagyhatalom idejön, legyen az akár az antant, akár Oroszország vagy az Egyesült Államok, akkor Európa legyengül - jelentette ki a Fidesz alelnöke.

A műsorvezető felvetésére, hogy jó lenne, ha Rutte megmutatná, hogy az uniós alapszerződésben hol van az, hogy az LMBTQ propagandát be kell engedni az iskolába, “mert ha nincs ilyen pont, akkor miről beszél?” - tette fel a kérdést Bayer Zsolt.

Erre Németh Szilárd arról beszélt, hogy az Európai Bizottság átvállalt egy olyan politikai szerepet, amit az Európai Tanácsnak kellene birtokolnia, mert ott vannak a minuszterelnökök, elnökök, nekik kellene megmondaniuk, mi történik az EU-ban politikai szinten - magyarázta. Az Európai Parlament pedig semmit nem tud csinálni, csak ideológiai háborúkat gyártani, elszánoltatni az országokat, jelentette ki. Ezért indulnak Magyarország és Lengyelország ellen jogállamisági eljárások. Németh Szilárd szerint azért ellenünk van a legtöbb eljárás, mert

ezek mögött Magyarország migráció-ellenes politikája áll.

A Soros-terv útjában állunk, az Európai Bizottság nem mást csinál, mint a Soros tervet hajtja végre, a Soros-terv mögött pedig ott vannak az amerikai demokraták - jelentette ki. “A CDU mitől is CDU, mitől is mitől is kereszrénydemokrata, amikor az elnöke szt mondja, hogy a liberális értékeikre a legbüszkébbek?” - vetette fel. A vallási átrendeződések kapcsán azt a példát hozta föl, hogy együtt kellett Bordeaux városának fenyőfát állítani a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia udvarán, mert ott nem engedi a polgármester, hogy a székesegyház előtt karácsonyfát állítsanak.

“Ez teljesen elképesztő”!

- mondta.

Azt érdekesnek nevezte, hogy ott a nem keresztény bevándorlókat “behúzzák”, akik nagyon messze vannak a szivárványos mozgalmaktól. Akkor mi lesz a szivárványos mozgalmakkal? - vetette fel a műsorban,és ezt azzal magyarázta, hogy ezért nem veszik figyelembe az ilyen “ antagonisztikus ellentétet sem”, hogy mindig meglegyen az a szavazat, amivel a kormányzati többséget meg lehet szerezni. Ezzel szétzilálják a társadalmat, és kötelezővé is teszik mindezt “iszonyú agresszíven” - fejtette ki. Míg máshol eljárást indítanak, a saját demokráciájukra, “ha ezt még demokráciának lehet nevezni, fittyet hánynak teljes egészében” - mondta.

Csepelről

Csepel kapcsán a műsorban Németh Szilárd Karácsony Gergelyről is beszélt. Úgy fogalmazott, hogy “ez a fickó” nem építi meg a Tarlós István idejében megtervezett kerékpárutat, az erre tervezett pénzt elvette - jelentette ki Németh Szilárd, méltatva az előző főpolgármestert. De a kormány pótolni fogja a dél-pesti kerékpárút költségét és azt a 2,3 milliárdot is, ami a csepeli utak burkolását és csapadékvízelvezetést szolgálja - tette hozzá.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató