2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A németek még nem tudják, letérdelnek-e a Wembleyben

Mi is kiállunk az olyan értékek mellett, mint a nyitottság, a sokszínűség és elítéljük az erőszak, a diszkrimináció és a rasszizmus minden formáját – mondta Manuel Neuer.

Manuel Neuer, a német labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a keddi angolok elleni Eb-nyolcaddöntő előtt interjút adott a Kickernek, melyben arról is beszélt, jó érzésekkel várja a találkozót – írja az Index.

A kapus a mieink elleni találkozóról azt mondta: „Természetesen győzni szerettünk volna Magyarország ellen, de Franciaországnak és Portugáliának is meggyűlt a baja a magyarokkal. 

Morális győztesnek érezzük magunkat,

kétszer is visszajöttünk a meccsbe és továbbjutottunk. Most olyan ellenfelünk lesz, aki szintén futballozni akar, nagyobb teret ad nekünk, mint a magyarok. Különleges Anglia ellen a Wembleyben pályára lépni, nekem sem volt még rá alkalmam.”

Neuer azt is elmondta, hogy a keddi mérkőzésen is szivárványos karszalagban lép pályára, azt viszont egyelőre nem tudja, hogy letérdelnek-e a kezdő sípszó előtt.

„Alapvetően nagyon jónak tartjuk az akciót angol válogatottól és a Premier League-csapatoktól. Erre nem láttunk még példát a Bundesligában és a német válogatottban. Beszélni fogunk róla a csapaton belül. Mi is kiállunk az olyan értékek mellett, mint a nyitottság, a sokszínűség és elítéljük az erőszak, a diszkrimináció és a rasszizmus minden formáját. Az emberi jogok mellett állunk” – mondta a német kapitány.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató