2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A Netflix több mint száz LMBTQ-sorozatot kínál

A melegfilmekkel sok esetben már a gyerekeket célozzák.

Az internetes streamingszolgáltatók dömpingszerűen ontják a homoszexuális tartalmakat, írja az Udvardi-Lakos Luca – Kárpáti András szerzőpáros a Magyar Nemzeten. Hangsúlyozzák: „a Netflix több mint száz LMBTQ-sorozatot kínál. A mindennapi élet bemutatása sem lehet meg legalább egy gyermeket nevelő férfipár nélkül. A krimik sem nélkülözhetik a transznemű titkos ügynököt. A homoerotika átcsapott melegpornóba. A melegfilmekkel már a gyerekeket célozzák.”

Azt írják, a homoszexualitás csak néhány évtizede foglalkoztatja komolyabban a filmes szakmát. Az első filmek, amelyek a homoszexualitást helyezték a középpontba, még érdekes lélektani és társadalmi szempontokat tártak fel. Hozzátették: Hollywood nagy utat tett meg a Philadelphiától a Modern családig. „A homoszexualitást ma már nem feltétlenül a fókuszba helyezik az alkotók, azt sugallva, hogy a másság a legtermészetesebb dolog a világon, az azonos neműek párkapcsolata csak úgy mellesleg jelenik meg a képernyőn.”

A fiatalokat célozzák

Mellékszereplőket írnak a forgatókönyvekbe, akiknek homoszexualitása egyébként nem is befolyásolja a cselekményt. Mostanra minden modern sorozatban megtalálható egy homoszexuális karakter vagy szivárványcsaládot bemutató mellékszál. A cél egyértelmű: a filmgyárak azt akarják sugallni, közli a cikk, hogy a homoszexualitás hétköznapi jelenség. „Magától értetendő, ha két apa vagy két anya nevel gyereket. Triviális, ha valaki nonbináris, genderfluid. És ennek kimondását nem lehet elég korán kezdeni. Számos film fiatalokat céloz meg azt üzenve, hogy hagyni kell kiteljesedni bármilyen előjelű szexualitást.”

Hangsúlyozzák:

ha valaki kifogásolja a fentieket, könnyen rásütik a homofób bélyeget,

pedig valójában arról van szó, hogy a kényszeres kvóta a filmélmény rovására megy, vélik. „Az erőltetett melegvonal ma már elkapcsolási faktor. Főként, ha az ábrázolás túllép a homoerotikus kereteken, és átcsap homoszexuális pornóba, mint például a Kenderfutár című sorozatban, vagy az Ipar című HBO-szériában, ahol brókerek orálisan elégítik ki egymást. A rendező még arra is gondosan ügyelt, hogy a szex végterméke jól láthatóvá váljon a szereplő szőrös mellkasán. Érdekes, hogy heteroszexuális kapcsolatot bemutató filmekben sosem látni hasonlót, az LMBTQ-filmek már ezt a határt is átlépték” – emelik ki.

A cikk egy idézettel szemlélteti a filmipar hozzáállását a témához: „Én nem játszom a vakot, süketet és némát!

Figyeljetek maradi szörnyek, minek képzelitek magatokat?

Az előítélet és elnyomás szemet szúr e Broadway-sztárnak. Megfosztotok egy LMBTQ-tinit jogaitól” – énekli Meryl Streep a Netflix Prom című sorozatában.

A Netlix és az HBO stratégiájának és propagandájának részletes bemutatását itt olvashatja.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató