2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Bayer: közösségünk rendkívül dühös, ideges, frusztrált, nem nagyon bírja már elviselni a folyamatos provokációt

A mi hatalmas politikai közösségünk rendkívül dühös, ideges, frusztrált, nem nagyon bírja már elviselni a folyamatos „provokációt és gazemberséget”, amit tapasztal. Úgyhogy utcára akar menni

- mondta Bayer Zsolt a Bayer Show-ban az október 23-ra bejelentett Békemenetről.

Most már menjenek ki az utcára, “mert tűrhetetlen, ami folyik”, ilyen megkeresések érkeztek hozzájuk a sajátjaiktól, és ezért is lesz október 23-án Békemenet.

Azt is elmondta, hogy volt némi vita, hogy mikor menjenek, de konszenzusra jutottak abban, hogy a legtökéletesebb időpont október 23-a. Az időpontválasztást Bayer Zsolt most is azzal indokolta, hogy mivel október 23-a az egyik legnagyobb nemzeti ünnepünk, ezért “eleve adja magát”. Másrészt viszont most október 23-án lesz a 15. évfordulója a Gyurcsány féle “egészen elképesztő október 23-ai rendőrterrornak és brutalitásnak”.

Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) nevében még áprilisban azt jelentette be, hogy “közeledik annak az ideje, amikor az egyre súlyosbodó provokációk miatt - soha nem látott méretekben, békét sugallva, meghívva az operatív törzset és a pandémia legyőzésében résztvevő összes honfitársunkat, hősies munkájukat személyesen is elismerve - közösen haladhatunk a Békemeneten.”

Az ‘56-os forradalom évfordulóján így akár két nagy “seregszemle” is lehet. Mivel a Békemenet célja a mozgósítás is, a szervezők nyilván mindent megtesznek azért, hogy mint Bayer Zsolt fogalmazott, hatalmas, minden eddiginél nagyobb tömeg gyűljön össze.

“Október 23-án megyünk, hogy megmutassuk, van itt még azért egy combos-izmos politikai közösség”.

Mint mondta, nagy téteket tenne arra, hogy lényegesen többen lesznek majd, még annál is, amennyien voltak a legelsőn 2012-ben, “pedig az egészen elképesztő volt”.


Október 23-án ismét lesz Békemenet – jelentették be a Polgárok Házában tartott sajtótájékoztatón. Videónkban megszólal Wittner Mária 56-os hős, Bayer Zsolt publicista, a HírTV műsorvezetője, Bencsik András, a Demokrata hetilap főszerkesztője, Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke, Fricz Tamás politológus, a CÖF-CÖKA kuratóriumi tagja, Stefka István újságíró, a PestiSrácok.hu lapigazgatója és Széles Gábor nagyvállalkozó:

2012: “Nem leszünk gyarmat”

Az első Békemenetet 2012-ben tartották. A Belügyminisztérium részéről ugyanakkor négyszázezerről beszéltek.

A 2014-es választásokig még újabb öt Békemenetet rendeztek. Azóta több Békemenet is volt, köztük 2013-ban egy Gyulán. A parlamenti választások előtt 2014. március 29-én is volt Budapesten Békemenet, “Egy az ország – 2014. április 6”, a választás napjával a molinón. A 2018-as választások előtt pedig március 15-én, amikor is a Kossuth téren Orbán Viktor “háromhetes hadjáratot” hirdetett, azt mondta, hogy a támadásokat “lerázzuk, mint kutya a vizet”, és kilátásba helyezte, hogy politikailag és jogilag is “elégtételt” vesznek - ez utóbbi mondata óriási visszhangot váltott ki, az ellenzéki oldalon egyértelmű fenyegetésként értékelték.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató