2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Leszbikusok, transzok és muszlimok ütötték egymást a francia Pride-felvonuláson

Rendhagyó módon a muszlim bevándorlók által lakott Saint Denis-ben tartották az idei Pride felvonulást Franciaországban, ám az érzékenyítés többnyire kudarcot vallott.

A menetet szervező Inter-LGBT szóvivője, Matthieu Gatipon azzal indokolta a helyszín megválasztását, hogy a felvonulók nyíltan kiálljanak Mila, a leszbikusságát felvállaló muzulmán hátterű francia kamaszlány mellett, „aki másfél éve rettegésben él, miután többen is halálosan megfenyegették, amiért kritizálta az iszlám vallást.” Több felvonuló a „Je suis Mila”, vagyis Mila vagyok feliratú pólóban jelent meg a rendezvényen, ám a V4NA hírügynökség beszámolója szerint „homoszexuális muszlimok több szemtanú szerint inzultáltak egy meleg fiút, aki Mila nevével ellátott pólóban jelent meg a rendezvényen. Az agresszorok egyike azóta már törölte magát a közösségi oldalról, de egy korábban készült képernyőfotón látszik, hogy fehérellenes bejegyzése is volt a Twitteren.”

 

Egy fiatal lány arról számolt be a Twitteren, hogy trágár szavakkal sértegették, mivel Milát támogató táblával jelent meg a felvonuláson. A tweet szerint alig egy óra alatt annyi sértést kapott, hogy „inkább a szégyen menetének nevezné a rendezvényt a büszkeség menete helyett”.

 

A felvonuláson leszbikus és transszexuális felvonulók a tettlegességig fajulva estek egymásnak, a feleket a rendőrség választotta szét. 

 

 

 

Forrás: Mandiner - Pestisrácok.hu

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató