2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Ausztria: két afgán migráns gyilkolta meg a 13 éves kislányt

Két afgán bevándorló gyilkolhatott meg egy kislányt Bécsben, a gyanúsítottakat őrizetbe vette a rendőrség – írja az MTI.

A kislány holttestét Bécs 22. kerületében egy fának támasztva járókelők találták meg szombaton reggel.

A RENDŐRSÉG – TANÚVALLOMÁSOK ALAPJÁN – HÉTFŐN KÉT FÉRFIT VETT ŐRIZETBE.

Egyikük egy 18 éves afgán férfit, aki 2015-ben érkezett Ausztriába. Neki a menedékjogát 2017-ben különböző bűncselekmények elkövetése miatt visszavonták, de kitoloncolni akkor még nem tudták, mert még kiskorú volt. A másik őrizetbe vett gyanúsított 16 éves, szintén afgán állampolgár, és 2021 áprilisában érkezett Ausztriába, menedékkérelmet adott be, mely jelenleg épp elbírálás alatt van.

A rendőrség megkezdte a gyanúsítottak kihallgatását, de nem zárja ki további tettestársak közreműködését sem, bár a folyamatban lévő nyomozás miatt egyéb információval nem szolgáltak. 

Karl Nehammer belügyminiszter keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy aki „menedéket keres és talál Ausztriában, annak be kell tartania a törvényeket, amennyiben ezt nem teszi, azonnal ki kell utasítani az országból”. A befogadó ország törvényeinek megsértésére, erőszakos cselekmények elkövetésére nincs mentség – hangsúlyozta a tárcavezető.


Kedden Sebastian Kurz osztrák kancellár is reagált a történtekre.  A kancellár megdöbbenését, illetve együttérzését fejezte ki a család felé. Kijelentette, ilyen „barbár bűncselekmény felett nem lehet napirendre térni, a bűnelkövetőket nem támogatni kell a hamis tolerancia jegyében, hanem minél előbb ki kell toloncolni az országból ”. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató