2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Besz@rás: Sneider szkinhed az adományokkal együtt vitte magával a Jobbikos alapítványt

Az adományokkal együtt magával vitte a Jobbik jótékonysági alapítványát Sneider Tamás volt pártelnök, így egykori politikai közössége új szeretetszolgálat létrehozására kényszerült.

A szentimentálisabb emberek olykor elraknak egy tűzőgépet, vagy éppen egy tollat, ha munkahelyet váltanak, hogy emlékezzenek a maguk mögött hagyott évekre. A pártjából tavaly távozó Sneider Tamás a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítványt tartotta meg, az ugyanakkor kérdéses, hogy a nosztalgia iránti igény vezérelte-e, hiszen néhány hete eltüntette a szervezet nevéből volt pártját. Emellett kuratóriumi elnöki megbízatása határozatlan lett, az alapítvány székhelye pedig átkerült arra a mátraszentimrei címre, ahol a politikus épp panziót épít.

Hogy mit csinált az alapítvány az elmúlt egy évben – amióta Sneider nem tagja a pártnak –, azt nem tudni, hiszen a tavalyi beszámolójuk nem elérhető a bírósági adatbázisban, a közösségi oldalán pedig megszűnt minden aktivitás, leszámítva a név-, logó- és névjegyváltoztatást, ami „jobbiktalanította” az arculatot.

Nagy érvágás lehet a Jobbiknak a korábban igencsak aktív, immáron Csudajó Szeretetszolgálat Alapítvány néven futó szervezet elvesztése, hiszen annak anyagi hátterét döntően a képviselőik biztosították, akik évekig lemondtak tiszteletdíjuk 10 százalékáról a jótékonysági szervezet javára. Ez havonta milliós nagyságrendű összeget jelenthetett.

A párt közölte, az alapítványt annak idején a párthoz kötődő személyek feleségei alapították jótékony célok megvalósítására.

„Amikor Sneider Tamás kilépett a frakcióból és a pártból is, a Jobbiknak nem volt más lehetősége mint megkérni a kuratórium elnökét – Sneider Tamást –, hogy az alapítvány vezetésében módosításokat hajtsunk végre, hogy az továbbra is jobbikosok érdekkörébe tartozhasson és tovább folytathassa a munkát ismert néven. Sajnos, az erről szóló megbeszélések eredményre nem vezettek, így Sneider Tamás az alapítványt magának tartotta meg az abban elhelyezett adományokkal együtt” – írta a Jobbik, hozzátéve: már elindították egy új alapítvány bejegyzését, a képviselők pedig szeretetszolgálat nélkül is támogatják a rászorulókat.

Egyébként Sneider immáron az egykor ugyancsak jobbikos képviselő, Bencsik János vezette Polgári Válaszban politizál.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató