2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

A kormány semmit sem titkosított - Ismét hazudott Kamu Geri

Karácsony Gergely állításaival szemben a kormány nem titkosította a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztése és üzemeltetése tárgyában folyamatban lévő kétszakaszos, nyílt, tárgyalásos, uniós eljárásrend szerinti koncessziós beszerzési eljárás adatait – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda csütörtökön.



Karácsony Gergely hazugságainak a száma ma újra tovább nőtt, a főpolgármester állításaival szemben ugyanis a kormány nem titkosította a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztése és üzemeltetése tárgyában folyamatban lévő kétszakaszos, nyílt, tárgyalásos, uniós eljárásrend szerinti koncessziós beszerzési eljárás adatait – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

Az eljárás során a közbeszerzési törvény szabályai szerinti valamennyi információ, adat hozzáférhető és nyilvános.

A hatályos jogszabályok szerint a folyamatban lévő beszerzési eljárásokkal kapcsolatos döntések megalapozását szolgáló adatok a verseny tisztaságának teljes körű biztosítását szem előtt tartva hozhatóak nyilvánosságra – tették hozzá.

Ezért a döntés-előkészítő adatokból a nyilvános pályázati anyagokon, információkon túl a pályázat végéig nem adható ki további adat kifejezetten annak érdekében, hogy egyik pályázó se kerülhessen versenyelőnybe az eljárás során. Ez az eljárás felel meg az európai uniós közbeszerzési szabályoknak.

A szabályos eljárás tehát folyamatban van, melynek során semmiféle titkosításról sem született döntés. Azt tanácsolják Karácsony Gergelynek, hogy mielőtt a nyelvvizsgájával kapcsolatos ügyekhez hasonlóan újabb hazugságspirálba keveredne, előtte tájékozódjon az ügyben – zárul a közlemény.

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató