2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Maki-Zay és Hadházy Ákos Zuglóban fog kampányolni

Mindeközben tovább dúl az ellenzéki belharc Budapest XIV. kerületében.

A kormányváltás most kezdődik - Márki-Zay Péter és Hadházy Ákos Zuglóban elnevezéssel osztott meg eseményt Hadházy Ákos és Márki-Zay Péter a közösségi oldalán. A szombati eseményen a választópolgárok a Bosnyák téri piacon találkozhatnak a Momentum által támogatott képviselőjelölttel és Hódmezővásárhely polgármesterével.

Az ellenzéki belharc állomásai Zuglóban

Mint arról beszámoltunk, a Momentum Zuglóban indítja Hadházy Ákost az előválasztáson a jelenleg hivatalban lévő MSZP-s Tóth Csabával szemben. Hadházy mögé a Momentumon kívül a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom is beállt, míg Tóth mögött az említett szervezeteken kívül az összes többi ellenzéki párt felsorakozott, köztük többek meglepetésére a Jobbik is. A többiek mellett Karácsony Gergely is a jelenleg hivatalban lévő szocialista képviselőt támogatja, annak ellenére, hogy egy kiszivárgott hangfelvétel alapján komoly ellentétek kerültek napvilágra a két baloldali politikus között.

Hadházy indításával kapcsolatban ellentét alakult ki az ellenzéki összefogás résztvevői között. Tóth Csaba többször is kritizálta az indítását, a Gulyás Márton által készített Partizán-interjúban egyenesen árulónak nevezte. Legutóbb pedig egy háttérbeszélgetésen azt nyilatkozta:

„Hadházy múltjáról is kiderülhet valami”.


Ezzel szemben azonban a Tóth Csaba mögé felsorakozó pártokat is bírálat érte az ellenzéki közvélemény részéről. Ács Dániel, a 444 szerzője a „vörös vonal átlépésének” nevezte a több botrányba is belekeveredett szocialista képviselő mögé való beállást, míg Puzsér Róbert egy szarkasztikus hangvételű publicisztikában reagált arra, hogy Karácsony Gergely is „garanciát vállalt” Tóthért. Ezek mellett még Fekete-Győr András, a Hadházyt indító Momentum elnöke is nemtetszését fejezte ki, amiért Karácsony is beállt Tóth Csaba mellé.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató