2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Megtetszett a lengyeleknek a pedofilellenes törvényünk, azonnal le is másolnák

Lengyelországnak le kell másolnia azt a magyar törvényt, amely megtiltja az iskoláknak a homoszexualitás népszerűsítését szolgáló anyagok felhasználását – mondta a lengyel oktatási miniszter hétfőn.

A Reuters megírta, hogy sok nyugat-európai politikus érzékenységét sértette a törvény bevezetése. Mark Rutte holland miniszterelnök kifejezetten fel is szólította Orbán Viktort és a magyarokat, hogy tartsák tiszteletben az LMBT-jogokat, vagy Magyarországnak el kell hagynia az Európai Uniót.

Azonban Lengyelországban – amely az Európai Tanács múlt heti ülésén is védte budapesti szövetségesét – teljesen más a vélekedés a szabályozásról, ugyanis Przemyslaw Czarnek lengyel oktatási miniszter a Sieci című konzervatív hetilapnak nyilatkozva méltatta a törvényt.

Ez a törvény kimondja, hogy azokon az iskolai tanórákon, amelyeken a szexualitás kérdései kerülnek elő, nem lehet népszerűsíteni a nemek megváltoztatását és a homoszexualitást”

– mondta. Majd hozzátette, hogy ezeket a rendeleteket lengyel földön is teljes egészében le kellene másolni.

Amikor 2020-ban kinevezték, már akkor is támadták Czarneket, többek között az LMBT-jogokkal kapcsolatos nézetei miatt. A múlt héten az ellenzék fogalmazott meg vele szemben éles kritikát azért, mert kifejezte véleményét az LMBT-felvonulásról:

Ezek az emberek kijönnek az utcára, vulgáris módon megbántják a katolikusokat... obszcén módon viselkednek, és ez állítólag rendben van?”

– tette fel a kérdést.

A lengyel kormány olyan jogszabályt is javasolt, amely megtiltaná az élettársi kapcsolatban élő azonos nemű személyeknek, hogy akár egyedülálló szülőként örökbe tudjanak fogadni gyermekeket.

A különböző szexuális irányultságú emberek jogainak tiszteletben tartása mellett (...) mindig emlékeznünk kell a legfontosabb értékre, amelynek a gyermek minden társadalmi érdekét kell szolgálnia”


– jelentette ki hétfőn a Reuters hírügynökségnek a lengyel igazságügyi tárca.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató