2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Csokis-Cake az Európai Bizottsághoz fordul, mert nem lehet névtelenül adományozni ezentúl

Elkezdtek visítani a magyargyűlölő ügynökök. Hadházy kezdte, most pedig a Párbeszédes képviselő folytatja.

A Párbeszéd az Európai Bizottsághoz fordul, mert egy kormányrendelet alapján az egyesületeknek és az alapítványoknak ezentúl fel kell tüntetniük, hogy kitől, mennyi támogatást kaptak – jelentette be Kocsis-Cake Olivio, a párt frakcióvezető-helyettese pénteken.

Kocsis-Cake szerit a Fidesz „ismét putyini módszerekhez nyúl” annak érdekében, hogy meg tudja tartani, illetve bebetonozza a hatalmát.

 A képviselő úgy véli, hogy a Fidesz listázni akarja az embereket, turkálni akar mindenkinek a pénztárcájában, akinek bármilyen köze van bármelyik alapítványhoz vagy egyesülethez. A kormánypárt olyan légkört teremtett ahol félniük kell azoknak, akik a kormánykritikus civil szervezetek támogatják – mondta a politikus, hozzátéve, a kormánypárt „anti-Kubatov-listát” szeretne építeni ezzel a módszerrel.

A kormányrendelet jogellenes, szembemegy az adatvédelmi szabályokkal, mert nincs legitim célja, egyúttal hatalmas adminisztrációs terheket rak a civil szervezetekre – ismertette pártja véleményét.

Szerdán jelent meg, és csütörtöktől már hatályos is lett az a kormányrendelet, amelynek értelmében megszűnik a névtelen adományozás lehetősége – a gyűjtőládákat leszámítva – Magyarországon a civil szervezetek részére. A rendelet szerint az egyesületeknek és alapítványoknak ezentúl fel kell tüntetniük, hogy kitől mennyi pénzt kaptak, ezeket az adatokat pedig elküldeni a kormánynak évente.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató