2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Hadházy rottyon van: szerinte megfélemlítik az adományozókat és a putyini úton halad Magyarország

Elkezdődött a visítás. Mint ismert, megtiltotta a kormány a névtelen adományozást.

Az első rettegő Hadházy Ákos, aki ezt írja a Facebookon:

„Újabb szomorú bizonyítékát látjuk annak, hogy Orbán Viktor a putyini Oroszországot másolja: miután az EU ellenállása miatt nem tudták »külföldi ügynöknek« minősíteni a nekik nem tetsző szervezeteket, új tervet eszeltek ki: az adományozók megfélemlítését.

A szerdán megjelent, majd csütörtöktől visszamenőlegesen(!) hatályos rendelet értelmében minden civil szervezetnek közzé kell tennie név szerint, kiktől kapott adományokat. Ez egyrészt lehetetlen, hiszen utólag kellene kitalálni névtelen adományozókról, kik is voltak, másrészt értelmetlen: a pénzmosás és egyéb bűncselekmények megelőzésére kellő garanciák vannak már most is, fölösleges még ezt is előírni.

Mi akkor a cél? Nyilvánvalóan a megfélemlítés. Ki és mihez kezd majd azokkal a listákkal, amelyeket minden szervezet köteles közzétenni? Milyen más adatbázisokkal kapcsolják össze? Ezekre ma még nem tudjuk a választ, de természetesen sokakban fel fog merülni, hogy valamiféle feketelista készül itt, így kétszer is meggondolják, adjanak-e 500 forintot a helyi kutyamentőknek vagy az iskolai alapítványnak. Miért teszik mindezt? Mert az autoriter állam legnagyobb ellensége a szabad polgár, aki képes önszerveződésre és adott esetben anyagilag is kész támogatni a neki fontos ügyeket. Ez a fajta önállóskodás veszélyes ezekre a rendszerekre nézve, ráadásul állandóan szükségük van képzelt ellenségekre, akik ellen uszítani lehet – most épp a melegek vannak soron, de ezek szerint a civil szervezetek is újra sorra kerülnek.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató