2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

TEK-esekre nyitott tüzet egy budapesti férfi

Tíz lövést adott le a Terrorelhárítási Központ embereire az a budapesti férfi, aki elbarikádozta magát VI. kerületi lakásában. G. Krisztiánnal először egy túsztárgyaló próbált meg beszélni, azonban ő fegyverrel válaszolt a hatóság közeledésére. 

Még június közepén egy fegyveres férfi elbarikádozta magát a VI. kerületi bérház egyik lakásában. A Blikk most arról ír, hogy az érintett, G. Krisztián évek óta rettegésben tartotta a szomszédait. Állítólag pár éve majdnem felrobbantotta a kétemeletes házat. A férfit nemrég elfogták a rendőrök, de különféle bűncselekmények miatt ezt megelőzően is jártak nála a hatóságok. Akkor azonban elengedték. A lakók ezúttal azért kértek segítséget a 112-es segélyhívón, mert G. fegyvert fogott rájuk. A helyszínre a Terrorelhárítási Központ (TEK) egysége vonult ki.

A  kommandósok előbb egy telefont akartak bejuttatni hozzá, hogy egy túsztárgyaló beszélhessen vele. G. azonban nem volt együttműködő, a készüléket kidobta az ablakon, majd tíz lövést adott le a TEK-esekre.

Ekkor még nem lehetett tudni, hogy az ámokfutó riasztó- vagy éles fegyvert használ-e, de a kommandósok lerohanták és elfogták. G. Krisztián ellen a TEK feljelentést tett felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt, a VI. Kerületi Rendőrkapitányság pedig felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt indított ellene büntetőeljárást. A férfi az interneten aktív közösségi életet élt, az egyetemen pszichológiát és informatikát tanult. Van olyan feltöltött videója, melyben egy hangszeren zenél, egy másikon pedig tökéletes angolsággal tart előadást. Úgy tudni, könyvet is írt, ebben elvont formában pszichológiai elemzéseket közölt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató