2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Lavinát indított Szakács kizárása az MSZP-ből: sorra lépnek ki a politikusok

Szakács László kizárása után többen is úgy döntöttek, kilépnek az MSZP komlói szervezetéből.

Barbarics Ildikó, a komlói szocialisták elnöke, valamint több tag is kilépett az MSZP helyi alapszervezetéből - közölte a Baranya megyei hírportál. A hírt Barbarics a Dunántúli Naplónak nyilatkozva erősítette meg.

Az egykori elnök azt is elmondta, miért döntöttek így: "Sérelmezzük azt, hogy az alapszervezet megkérdezése nélkül döntött az országos elnökség arról, hogy az MSZP mégsem Szakács Lászlót fogja támogatni a Baranya 2-es választókörzet előválasztásán. Ugyanígy nem kérdeztek meg minket arról sem, hogy Szakácsot kizárják a pártból" – árulta el Barbarics.

A konkrét számot ugyan nem tudta megmondani, hogy mennyien döntöttek amellett, hogy elhagyják a komlói MSZP-t, ugyanis a tagok közvetlen az országos elnökségnek küldték meg kilépésüket, de megjegyezte: nagyon sokan megkeresték telefonon, hogy szakítanának a szocialista párttal.

A helyi szocialisták egyébként már régóta nem nézték jó szemmel a párt vezetésének döntéseit: "Már akkor is ő volt az egyik legesélyesebb jelölt, mégis félreállították. Azt sem vettük jó néven, de ez a mostani történet különösen felháborító" - utalt arra, hogy 2018-ban az MSZP nem indította Szakács Lászlót Baranya 2-es körzetben az országgyűlési választáson.

A lap megkérdezte az elnököt arról is, vajon az MSZP-t elhagyó komlói politikusok belépnek-e a helyi DK-ba, azonban Babarics erről nem tudott pontos információkkal szolgálni, azt azonban hozzátette: neki nem áll szándékában egyelőre Gyurcsányhoz csatlakozni. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató