2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Most a brazil válogatottat támadja az LMBTQ(P), mert nincs náluk 24-es számú mez

Panaszt tett a Brazil Labdarúgó-szövetség ellen az egyik LMBT-szervezet, mert egyetlen brazil játékos sem viseli a 24-es számú mezt a Copa Américán, amely a melegek egyik jellegzetes helyi szimbóluma.


 Egészen furcsa ügy miatt tettek panaszt a Brazil Labdarúgó-szövetség ellen. Az egyik brazil LMBT-szervezet ugyanis felháborodott azon, hogy egyetlen brazil játékos sem viseli a 24-es számú mezt a Copa Américán, amely a melegek egyik jellegzetes helyi szimbóluma – írja a LÉquipe.fr.
 
A szövetség 48 órát kapott a riói bíróságtól, hogy magyarázatot adjon arra, miért nem játszik senki 24-es mezben, miközben 28 játékost nevezhettek a kontinenstornára.
 
Brazília az egyetlen a tornán részt vevő nemzeti csapatok közül, ahol senki sem viseli a 24-es mezt. Állítólag vizsgálják, hogy a hatóságoknak lehet-e beleszólásuk a játékosok mezválasztásába.
 
A francia napilap szerint a CBF-nek választ kell adnia arra, hogy szándékosan ignorálta-e a 24-es mezszámot, és hogy a szövetségen belül ki dönt a mezszámokról. A Reuters hírügynökség kérdésére nem válaszolt a brazil szövetség.
 
Forrás: karpat.in.ua

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató