2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Novák Katalin: az Unióban „pánikreakciót” váltott ki a Fidesz által is aláírt közös jobboldali nyilatkozat

A családokért felelős tárca nélküli miniszter arról beszélt, hogy az Unióban az Európai Néppártból és a baloldali frakciókból „pánikreakciót” váltott ki a Fidesz által is aláírt közös jobboldali nyilatkozat.



„Ez a hozzájárulásunk az EU jövőjéről szóló vitához” – mondta Novák arról a nyilatkozatról, amit több hónapos előkészítő munka után a legnagyobb lengyel kormányzópárt elnöke, Jarosław Kaczyński tett közzé, és amelyhez a Fidesz is csatlakozott, másik 15 párttal együtt.

Orbán Viktor szerint az állásfoglalás az Európai Unió jövőjéről, valamint a nemzetek, a családok és a hagyományos keresztény értékek megvédéséről szól, Novák Katalin pedig „az európai jobboldal erejét” látja benne – írja a Magyar Hírlap.

„A szuperállam létrehozására, a bürokrácia növelésére, az egyhangú döntéshozatal felszámolására irányuló törekvésekkel szemben mi az erős, szuverén nemzetállamokat támogatjuk. A bevándorlással szemben a családok és a keresztény kultúra erősítésében hiszünk. A döntéseknek a demokratikusan megválasztott vezetők és az emberek kezében kell maradnia” – részletezte a miniszter.

Hozzátette: látják az Európai Néppárt és a baloldali frakciók „pánikreakcióit.”

„Aggódnak, hiszen komoly politikai erőt képviselő közösségek, köztük kormányzó pártok fogtak össze, mert értik, hogy szükség van a nemzeti értékek és érdekek megjelenítésére”

 – véli Novák.

Elmondta, hogy szerinte

Brüsszelben „nap mint nap tűznek napirendre olyan ügyeket, amelyekkel az európai diskurzust a hagyományos értékekkel szembemenve egy tisztán baloldali, progresszív irányba tolják”

„Nem csak védekeznünk kell, hanem ki is kell állnunk a számunkra fontos értékekért, mint például a család” – hangsúlyozta Novák Katalin.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató