2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Ötven migráns próbálta lócsontnak álcázni magát egy kamionban, de a határőröket nem tévesztették meg

Arad megyéből jelentették a nem mindennapi fogást.

Bár az utóbbi években a határőrök hozzászoktak ahhoz, hogy alaposan átkutassák a teherautókat, mivel bármikor olyan potyautasokra bukkanhatnak, akik a jobb élet reményében illegálisan szeretnének Nyugat-Európába jutni a magyar-román határon keresztül, az, amit szerdán találtak, talán még a sokat látott román határrendészek számára is meglepetésként hatott.

A hajnali órákban egy Romániában bejegyzett, román állampolgárságú sofőr vezette hűtőkamion gördült be a nagylaki határátkelőre.



A rakomány eleve nem nevezhető szokványosnak: a kísérő papírok szerint lócsontot szállított feldolgozásra Olaszországba.

A határrendészek úgy döntöttek, tüzetesebben is átvizsgálják a rakományt, és ekkor jött a meglepetés:

a raktérben ötven, afrikai és ázsiai származású illegális bevándorlóra bukkantak, akik természetesen Nyugat-Európába igyekeztek, hogy ott próbáljanak szerencsét.


A szerencse azonban már jóval az úti cél előtt elhagyta őket: természetesen mindannyiukat őrizetbe vették, és előállították őket kihallgatásra, hogy aztán menekültszállásokra kerüljenek.

És hogy mire kellhet az olaszoknak a lócsont?

Nos a ló patájából ragasztó, csontjaiból szerszámok készíthetők. Csontjából, porcából enyvet is főznek.

És ami a legfontosabb: az olasz konyhában hagyományosan a ló kihegyezett lábszárcsontjával (spinto) tesztelik, hogy a sonka kész-e.

Forrás: Főtér

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató