2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A ghánai elnök szerint az LMBTQ(P) járvány rosszabb, mint a Covid

Az afrikai államvezetésekkel kapcsolatban szinte minden kategóriában több száz hiátust sorolhatunk fel, melyek miatt ezen térségben találhatóak világunk legélhetetlenebb országai. Ugyanakkor egy valamiben mégis élen járnak: az LMBTQP-lobbi erőszakos terjedésére tökéletes immunválaszt adnak. 

Ghánában az eddig is igen szigorú LMBTQP személyek ellen fellépő törvényeket ismételten szigorítani kívánják. Kedden a fővárosban, Accrában több képviselő közösen átadott egy törvényjavaslatot Alban Bagbin-nak, a parlament elnökének. A 63 éves szociáldemokrata elmondta, hogy a törvény elfogadása a következő fél évben várható.

Az országban már most három év börtönbüntetés jár az azonos neműek szexuális kapcsolatáért. A törvényjavaslat részletei még nem ismertek, de sajtóhírek szerint többek között megtiltja az emberi jogi aktivistáknak és szervezeteknek (mint például az Amnesty International), hogy az LMBTQP jogok mellett kampányoljanak, továbbá része az is, hogy a homoszexualitás gyógyítására irányuló terápiákat a jövőben állami támogatásokból finanszírozzák.

Sam Nartey George parlamenti képviselő, a törvényjavaslat egyik szerzője így indokolta a tervezetet:

“Hadd legyek világos: A homoszexualitás NEM emberi jog. Ez egy választott életmód, egy szexuális preferencia.”

Hozzátette még, hogy a törvényjavaslat a perverzió féktelen túszejtése ellen küzd.


Bagbin, a parlament elnöke a médiában bejelentette a törvénytervezet támogatását. Ennek során a homoszexualitást járványnak nevezte, amely ellen az államnak és minden egyes embernek harcolnia kell.

“Ez a járvány rosszabb, mint a Covid, annyira örülök, hogy szeretett Ghánánk összefog ebben a kérdésben.”

Megemlítette még, hogy a homoszexualitás elleni küzdelemben számíthatnak a lakosság támogatására.

A statisztikákban Ghánát tartják az LMBTQP-ideológiákkal szembeni legelutasítóbb országnak, egyes felmérések szerint a lakosság 87%-a ezen téma tekintetében a normalitás pártján áll. Hozzá kell tennünk azonban azt is, hogy abszurd módon a magyar pedofiltörvényt kritizáló Németország ennek ellenére is a bevándorlási országok közül biztonságos származási országként tartja számon az afrikai államot.

Forrás: Szentkoronaradio.com

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató