2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Dobrev: "Minden ellenzéki párt egyetért abban, hogy új alkotmányra van szükség"

Gyurcsány felesége szerint a jövő évi választások egyik fő kérdése az lesz, hogy Orbán vagy Európa. “Ha ez a politika tovább folytatódik Magyarországon, akkor az európai uniós támogatásokat le fogják állítani” - mondta Dobrev Klára a Harcosok Klubjában. Szerinte ebben az évben el fog indulni a jogállamisági eljárás.



Nagyon fontos megmutatni Európának, hogy Orbán nem egyenlő Magyarországgal, hogy mindaz a politika, amit a miniszterelnök évek óta űz, amivel kivezet minket az Európai Unióból, az nem egyezik sem a magyarok, sem a magyar politikusok túlnyomó többségének álláspontjával - mondta Dobrev Klára a  Spirit Fm Harcosok Klubja műsorában annak kapcsán, miért írtak levelet az uniós tagállamok vezetőinek ellenzéki miniszterelnök-jelölt társaival.

Dobrev szerint Orbán Viktor azzal a politikai teljesítménnyel, amit ő miniszterelnökként nyújtott, nem nyert volna választás 2018-ban, de akár 2014- ben sem. “Az a kormányzati tevékenység, ami mögötte van, az szinte a nullával egyenlő” - szögezte le a DK miniszterelnök-jelöltje.

Rendszerváltás óta nem volt ilyen folyamatos nemzetközi szintű gazdasági növekedés egészen a koronavírusig, Dobrev szerint a kormány ezzel nem élt.

Minden ellenzéki párt egyetért abban, hogy új alkotmányra van szükség- nem alkotmány az, amit egy párt képviselői szavaznak meg, ugyanis az alkotmánynak széles társadalmi egyeztetésen kell alapulnia Dobrev szerint.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató