2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Hadházy besz@rt a zuglói szocialistáktól: felfüggeszti az „antikorrupciós” nyomozást Tóthék ellen

A Momentum hatalmas csinnadrattával jelentette be Hadházy „Tisztakéz-üvegzseb” Ákost Tóth Csaba zuglói ellenfeleként, akinek nem titkolt célja volt felkutatni a mélyre ásott piszkos ügyeket Zuglóban, és kiirtani a korrupciót bármi áron. Legalábbis eddig, a 168.hu-nak ugyanis Hadházy azt nyilatkozta: nem akarja szétverni az ellenzéki előválasztást. Megismétlődik a borsodi időközi választás koreográfiája, és ismét utólag „jut eszébe” felderíteni az esetleg felmerült korrupciós ügyeket, vagy a győzelem érdekében ezúttal a csatabárdot sikerült elásni Zuglóban? Nyilatkozata alapján leginkább mindkettő.

Mint ismert, Hadházy Ákos zuglói indulása megmutatta: a nagy ellenzéki egységfront valójában mégsem annyira egységes, ahogy az látszik. A Momentum ugyanis, ahogy az várható volt, vélhetően hadüzenetnek szánta az antikorrupciós messiásként reklámozott Hadházy indítását Zuglóban, ami a szocialista Tóth Csaba kizárólagos „vadászterülete”. Emiatt azóta egészen vadnyugati állapotok uralkodnak a kerületben, üzengetéssel, árulózással, és Karácsony híres mondata óta sejtjük, hogy még mi mással a színfalak mögött. Hadházy pedig, úgy tűnik, nem sokáig bírta a cicaharcot Tóth Csaba ellen: a 168.hu-nak adott interjúban a most éppen momentumos színekben jelölt-jelölt politikus ugyanis azt nyilatkozta:

az előválasztás előtt és annak sikere esetén sem tervezem az újabb esetleges visszaélések felkutatását, hanem ezek megakadályozásának módjáról fogok beszélni.

Ez az eljárás kísértetiesen hasonlít arra a történetre, ami nemrég a szerencsi időközi választás kapcsán zajlott le, éppen Hadházy főszereplésével. Akkor ugyanis a zuglói antikorrupciós messiás szerepében tetszelgő politikus kivárt a feljelentéssel, hátha nyer az ellenzéki összefogás jelöltje a körzetben, amikor aztán mégis bukott, már az ellenzék korrupciómentességének fontosságáról szónokolt. Feljelentést persze azóta sem tett, de visszatér, hogy Zuglóban ismét eljátssza a tisztakéz-üvegzseb című kedves matinét.

Az interjúban szintén érdekes, hogy Hadházy – Karácsonyhoz hasonlóan – szintén említést tesz Tóth Csaba homályos ügyeiről, valamint a városi legendaként keringő zsarolási ügyek is terítékre kerültek. Utóbbival kapcsolatban Hadházy úgy fogalmazott: megijeszti,

ha a képviselő úr esetleg hasonló módon (fenyegetéssel) vett rá dolgokra embereket az ellenzéki oldalon. Amennyiben ő ezzel a módszerrel próbált elérni támogatást, az nagyon nagy baj, és csak remélni tudom, hogy nem így csinálta.

Hogy vajon ennek tudatában Hadházy miért függesztette fel az antikorrupciós szivárogtatást a kerületben, arról csak találgatni lehet. A legvalószínűbb talán az, hogy jobbnak látta, ha csak a csatabárd kerül elásásra a kerületi ellenzéki győzelem esélyének növelése érdekében.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató