2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Szél az ombudsmanhoz fordult a melegek ügyében, aki elhajtotta Bernadettet

Megjött az ombudsman válasza a beadványomra — nagyon vártuk, de nincs mit szépítenem: az alapjogi biztos totális csődöt mondott a meleg fiatalokat célkeresztjébe állító hatalom megfékezésében. Duplán baj ez, mert az ombudsman ráadásul már nemcsak az alapvető jogaink őre, hanem az Egyenlő Bánásmód Hatóság feladatait ellátó hivatal vezetője is, és bőven lett volna eszköze lépni.

Beadványomban pont azt akartam tudni, mit tesz a 18 éven aluli lmbtqi fiatalokat nyíltan megkülönböztető törvény ellen és volt okunk a pozitív várakozásra is, mert Kozma nemrég még a homofóbia és transzfóbia elleni világnap alkalmából is kemény alapjogi állásfoglalást tett — most meg, amikor a szavakat tettek kellett volna, hogy kövessék, visszatáncolt.
Hiába idéztem neki kutatásokat a meleg és transznemű fiatalok kirekesztésére, vagy szóbeli és fizikai bántalmazására vonatkozó adatokat, ezeket szó nélkül hagyta. Szomorú, de gyakorlatilag a propaganda frázisai köszöntek vissza a válaszában, idézem:

„A Törvény rendelkezései szövegszerűen nem zárják ki, hogy a köznevelésben továbbra is megjelenhessenek a fenti témák.”

Vagy: „Alkotmánykonform értelmezés alapján álláspontom szerint nem tiltható meg a szülők esetében, hogy a neveléshez való joguk gyakorlása során a gyermekük szexuális nevelése tekintetében döntést hozzanak.”

Persze mindenkit biztosít arról, hogy „szorosan nyomon kívánom követni a törvény gyakorlati alkalmazását”, merthogy szerinte „a Törvény tényleges emberi jogi hatása a gyakorlati alkalmazás során fog megmutatkozni.”

Csakhogy a törvény emberi jogi hatása nem csak a gyakorlati alkalmazás során fog megmutatkozni, hiszen már a törvény betűje is alapjogokat sért. A helyzetet súlyosbítja, hogy a törvényre komplett, európai szintű propagandakampányt is felhúzott a Fidesz, mára ott tartunk, hogy a kormányfő helyettese arról értekezik, hogy bűn másnak lenni. És erre jön a biztos és azt mondja, a törvénnyel semmi baj, továbbra is lehet „ilyen témákról” beszélni az iskolákban, és majd tájékozódni fog, hogy az lmbtqi fiatalok „önkéntes döntésük alapján milyen segítséget kapnak az ezzel járó lelki folyamataik megéléséhez.”

Én meg csak azt tudom erre mondani, hogy ha egy alapjogokért felelős biztos ilyen szinten cserben hagyja az egyik legkiszolgáltatottabb csoportot, akkor nem tudom pontosan mit is érez a feladatának. Ha egy percig is komolyan vette volna a saját, homofóbia ellenes májusi közleményét, akkor nem ilyen választ kaptam volna. Ajánlom újraolvasásra a saját gondolatait, Biztos Úr!

Pl. : “A valódi jogegyenlőség megteremtése valamennyi állami szerv közös felelőssége. E körben az alapvető jogok biztosa kiemelt feladatának tekinti, hogy elősegítse: minden ember – függetlenül bőrszínétől, életkorától, nemétől, egészségi állapotától, szexuális irányultságától, nemi identitásától vagy bármely más védett tulajdonságától – biztonságos, befogadó környezetben élhessen.”

Ezek az idők is elmúltak, sokan vagyunk azonban, akik nem engedünk a 21-ből, pláne nem a 22-ből: embereket elnyomó, kirabló álszent csapatok nem vezethetik tovább Magyarországot.- rettegte Szél Bernadett a frissen írt Facebook posztjában.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató