2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Gyalázat: A BLM-szobros Baranyi Krisztina leszedette a határon túli testvérvárosok címereit

A képviselő-testületnek is helyet adó ülésterem faláról a többi között Beregszász, Magyarkanizsa és Sepsiszentgyörgy címerének is mennie kellett.

A ferencvárosi polgármester leszedette a testvérvárosi címereket a képviselő-testületnek is helyet adó ülésterem faláról – írja a Magyar Nemzet. A portál hangsúlyozta: a IX. kerület olyan határon túli magyarok által lakott településekkel áll testvérvárosi kapcsolatban, mint a kárpátaljai Beregszász, a vajdasági Magyarkanizsa, a felvidéki Pöstyén és Királyhelmec, valamint a székelyföldi Sepsiszentgyörgy.

Mint ismeretes, Baranyi Krisztina korábban a kommunizmus áldozatainak gyásznapjáról sem emlékezett meg, illetve az október 6-i nemzeti gyásznapon sem tartottak önkormányzati megemlékezést. Amikor a Fidesz–KDNP-frakció kérdőre vonta emiatt, akkor a kultúráért felelős Kétfarkú Kutya párti alpolgármester, Döme Zsuzsanna kifejtette: a gyásznapot azért nem tartották meg, mert nem kötődik Ferencvároshoz.

Ezzel szemben a kerületi vezetés helyet biztosított a Humen magazin homoszexualitás iránt érzékenyítő plakátjainak. Emellett tavaly elsők között tűzték ki a szivárványos zászlót az önkormányzat épületére Pride-hét alkalmából. Idén ugyanezen alkalomból Baranyi köszöntőbeszédet ír a magazin hasábjaira.

Emlékezetes az is, hogy a kerületben, a Ferenc téren kapott helyet a térdelő, szivárványszínű Szabadság-szobor is, bár az ideiglenes installációt pár óra múlva ledöntötték.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató