2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Horn szerint 800 000 résztvevő az előválasztáson, az komoly siker lenne

A volt SZDSZ-es hazaáruló szerint sok oka van az egyes közvélemény-kutatások eredményei közötti eltéréseknek. Elmondta: nagyjából döntetlenre áll a Fidesz és az összellenzék meccse, ami az egyéni választókerületek miatt akár nagy billenéseket is jelenthet.



Horn Gábor az okok közül a módszertani eltéréseket, illetve azt emelte ki, hogy a választók alkalmazkodtak a kutatóintézetekhez, és nem válaszolnak a nekik nem szimpatikus pártokhoz közelállónak tartott intézetek kérdéseire. 
  
Horn Gábor szerint Magyarországon választási hangulat van, ezért mondja 80 százaléknyi válaszadó, hogy „most vasárnap” elmenne választani, ami persze magasabb, mint a várható tényleges részvétel.

Horn szerint az előválasztás jó eszköz az ellenzéki szavazók mozgósítására. Szerinte ha 800 ezer választó részt venne az előválasztáson, az nagyon jó eredménynek számítana.

A választási esélyekről Horn Gábor elmondta: nagyjából döntetlenre áll a Fidesz és az összellenzék meccse, ami az egyéni választókerületek miatt akár nagy billenéseket is jelenthet. Nem véletlen, hogy a választókerületi előválasztáson ekkora hangsúly van, és ez bizonyos szempontból fontosabb is lehet, mint a miniszterelnökjelölt személyének kérdése – tette hozzá a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke.​

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató