2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Nem szűnnek a dugók a fővárosban

Ahogy az elmúlt egy hónapban szinte mindig, tegnap is sok autós állt a dugóban Budapesten. A fővárosi önkormányzat ugyanis több útfelújítást is egyszerre kezdett el, kerülőutakat pedig nem jelöltek ki – hangzott el az M1 Híradójában.

A hétfői budapesti közlekedési helyzetről számolt be az M1 tudósítója reggel. A felvételek már a csúcsidő után készültek a belvárosban, ráadásul tanítási szünet is van, az autók mégis csak araszolva, lépésben tudtak haladni.

Az M1 Híradó tegnapi beszámolója:

És ugyanaz volt a helyzet délután is. Torlódások, türelmetlen, dugóban ülő sofőrök városszerte. 

Ezt a videót még június végén osztották meg a Budapest Beszél nevű közösségi oldalon. Akkor is az derült ki, hogy az autósok csak hatalmas késésekkel érnek el úticéljukhoz az állandósult dugók miatt.

Karácsony Gergely a helyzetre korábban úgy reagált, hogy aki nem akar dugóban ülni, az szálljon ki a kocsijából és menjen inkább gyalog. Ezzel azonban a megkérdezett autósok nem értettek egyet.

A megszólalók a következőket üzenték a főpolgármesternek: „Menjen ő gyalog ebben a melegben”,  „kicsit megfontoltabban kellene tervezni ezeket a felújításokat“ vagy azt hogy „reméljük minél hamarabb lecserélik.”

Pénteken jelent meg a Metropol megbízásából készült felmérés, amelyből az derült ki, hogy a budapestiek 65 százaléka nem ért egyet Karácsony Gergely ötletével. A lap összesen 23 ezer, gépjárművel rendelkező budapestit kérdezett meg. A válaszadók kétharmada pedig elutasította, hogy szálljon ki a kocsiból és inkább menjen gyalog.

Forrás: Hirado.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató