2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Pénzbírságot kapott a szivárványcsaládos mesekönyv forgalmazója

Kétszázötvenezer forintra büntette a Micsoda család! című könyv forgalmazóját a Pest Megyei Kormányhivatal – erről beszélt Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott a HírTV Magyarország élőben című műsorának keddi adásában.

Az indoklás szerint a két szivárványos családról szóló könyv megtévesztő helyen volt a könyvesboltokban.


Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott a HírTV Magyarország élőben című műsorában elmondta, a kiadvány a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvénybe ütközik, a könyv terjesztője nem vette figyelembe a jogszabályt, ami alapján külön fel kellett volna tüntetni, hogy a mesekönyv a szokványostól eltérő tartalommal rendelkezik.

A vizsgálat hetekkel ezelőtt indult el és bebizonyosodott, hogy igaz volt a bejelentés, mivel a klasszikus mesék, valamint a Benedek Elek-könyvek között volt a Micsoda család! a polcokon Tarnai Richárd közlése szerint, így – tette hozzá – egy vásárlónak első ránézésre fel sem tűnik, hogy a lapozgató tartalma más, mint a többi könyvé, vagyis megtévesztették a vevőket.

Földi-Kovács Andrea műsorvezető kérdésére, hogy miért a bírság kiszabása mellett döntöttek, a kormánymegbízott elmondta, mert egyértelműen megvalósult a törvénysértés.

Manapság, amikor nyomulás van abba az irányba, hogy az alaptörvényben rögzített gyermekvédelmi jogokat támadják és alternatívákkal támadják az embereket, amelyek jogszabályokba ütköznek, akkor nem elég pusztán a figyelmeztetés, hanem bírságot kell kiszabni

– tette hozzá Tarnai Richárd.

Forrás: MNO, PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató