2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Rétvári Bence: Nyugat-Európa új államvallása a gender

Az új szolgálati jogviszony hatályba lépése óta eltelt három hónapban összesen 3090 fővel nőtt az új egészségügyi szolgálati jogviszonyok száma Rétvári Bence szerint.


Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a Magyar Hírlapnak adott interjúban arról kérdezték, hogy nem volt-e veszélyes döntés épp a világjárvány idején hozzákezdeni az egészségügy átalakításához. Rétvári a válaszában többek között arról beszélt, hogy ha nem keletre, hanem nyugatra tekintünk, akkor azt látjuk, hogy „egyáltalán nem volt természetes”, hogy hazánkban minden betegnek jutott ágy, gyógyszer és személyzet. Ezután tért át a beszélgetés az új szolgálati jogviszony kérdésére.

Rétvári kijelentette, hogy

„június elsején 1016-tal több orvosi szolgálati jogviszony állt fenn az állami egészségügyi intézményeknél, 1434 ápolói és 640 egyéb egészségügyi jogviszonnyal volt több”.

Az interjú másik fő témája a pedofiltörvény volt.

Az államtitkár elismételte  a felnőttek világában mindenki olyan szexuális beállítottságú, amilyen, a gyerekeket viszont meg kell védeni, hogy átneveljék, a szüléikétől eltérő szexuális világképre. Rétvári az interjú egy pontján azt is mondta, hogy

„rövid távon egyre nagyobb nyomás lesz minden közép-európai országon, mert a gender Európa nyugati felének új államvallásává vált”.

Szerinte ugyanakkor hosszútávon azok állnak nyerésre, akik szerint az európai államokat a kereszténység köti össze vallási-kulturális alapként, mivel a nem az emberi természetből kiinduló ideológiák előbb-utóbb mind eltűntek.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató