2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Hatvanezer forintért intézett társaival védettségi igazolványt oltatlanoknak egy budapesti orvosi asszisztens

Több millió forintot, 1148 kitöltött regisztrációs nyilatkozatot, oltási igazolásokat, üres ampullákat, jegyzeteket, telefonokat és laptopokat foglaltak le a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói annak a három nőnek a lakásán, akiket azzal gyanúsítanak: pénzért védettségi igazolványt intéztek oltatlanoknak.

A Police.hu híre szerint H. S. Mónika és két társa, S. Jennifer és L. Istvánné 2021. április 9. és június 15. között üzleteltek az igazolványokkal. A 25 éves S. Jennifer és a 43 éves L. Istvánné a jelentkezőket toborozta, az orvosi asszisztensként dolgozó 37 éves H. S. Mónika pedig azok adatait elektronikusan rögzítette az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) nevű információs rendszerbe. Úgy tudni, az igazolványokért általában 60 ezer forintot kértek.

A nőket védettségi igazolással való visszaélés miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették őket. A bíróság közben már el is rendelte H. S. Mónika és L. Istvánné letartóztatását, míg S. Jennifert bűnügyi felügyelet alá helyezte.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató