2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Németország: legyen extra szemetes a menstruáló férfiaknak a WC-kben

Szászország SPD-frakciója megvédte azt a követelését, hogy a nyilvános illemhelyeken legyenek szemetesek a "menstruáló férfiak" által használt higiéniai termékek számára - írja a Junge Freiheitra hivatkozva a bennfentes.net.

"Lehet, hogy egyesek számára nehéz megérteni, de csak azért, mert olyan problémákról van szó, amelyek nem érintik a többséget, mégsem szabad figyelmen kívül hagyni őket. Ennek semmi köze a klientúrához, hanem csak az emberséghez"

- írták a szász szociáldemokraták a Twitteren.

Korábban az állami pártkonferencia elfogadta az erre vonatkozó indítványt. Az indoklásban ez áll:

"A menstruáló férfiak és a menstruáló nem bináris személyek számára a higiéniai termékek ártalmatlanítása a nyilvános férfi WC-kben korlátozott, mivel a női WC-kkel ellentétben a WC-k fülkéiben nincs lehetőség ezek ártalmatlanítására."

Florian Post SPD-s képviselő a Bild című lapnak adott hangot értetlenségének. "Kisebbségi politikát csinálnak abban a reményben, hogy annak összege többséget eredményez. Ez az SPD és különösen az öt százalékhoz közeli pártszövetséek alapvető problémája. És minél közelebb vannak egymáshoz, annál őrültebbé válik a dolog."

A Twitteren egy posztban ezt követően megkérdezte, hogy melyik indítványozó bizottság engedi egyáltalán, hogy "egy ilyen baromságos indítványt tárgyaljanak? Felszólította az állami szövetséget, hogy végre foglalkozzon a valódi problémákkal".

A 2019-es államfőválasztáson az SPD 5,5 százalékot veszített és 7,7 százalékon végzett.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató