2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Dobrev rögtönítélő bíróságokat állítana fel

Dobrev Klára beült a Spirit FM rádióműsorába, ahol 45 percen keresztül a bejáratott oligarcházás és diktatúrázás mellett tett néhány súlyos, önellentmondásokba gabalyodó kijelentést is.



 
A legvérfagyasztóbb az ellenzéki koalíció győzelme esetén várható elszámoltatás kapcsán merült fel: Dobrev (aki nagyon szeretne miniszterelnök lenni) szerint az új kormányzás első és legfontosabb teendője az lesz, hogy „létrehozza azokat az intézményeket, melyek alkalmasak arra, hogy kimondják valakiről nagyon gyorsan, hogy bűnös”. Ahogy ő fogalmazott: „össze kell rakni azokat a bizonyítékokat és megőrizni”, amelyek alapján „igazságot kell szolgáltatni”.

Ízlelgessük a szavait: össze kell rakni a bizonyítékokat, hogy valakiről nagyon gyorsan kimondják, hogy bűnös. Ez lehetne akár a náci és a kommunista koncepciós perek rögtönítélő bíróságainak jelmondata is (vagy gondoljunk csak a 2006. őszi eseményeket követő sorozatperekre).

És van-e még, akit meglep, hogy percekkel később az Orbán-kormány és a náci, kommunista diktatúrák közötti párhuzam került terítékre Gyurcsányné mesedélutánján?

Forrás: Magyar Nemzet

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató